Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK fortsätter att vinna

IFK Gävle fortsätter att vinna matcher och har greppet om förstaplatsen i tabellen.
I går blev det 3–0 borta mot Roslagsbro.
– Det var en match där vi var både dåliga och bra, summerade tränaren Jocke Carlson.

Annons

Precis som i cupmatchen mot Strömsbro i veckan var det en tveksam inledning av IFK-tjejerna. Det var trögt och fantasilöst.

– Ofokuserat och omständigt skulle jag vilja säga. Det var inte alls mycket som stämde före pausen och det var en spelmässigt riktigt risig fotbollsmatch, sa IFK-tränaren ärligt.

Gästerna hade kanske rent av tur att man inte låg under då Roslagsbro hade de få chanser som dök upp de första 45 minuterna.

Men det skulle bli bättring i IFK-leden. Redan från start i andra halvlek var det en annan go och fart i serieledarna. Här skulle inga gratispoäng ges bort.

– Det var som om elva andra tjejer klev in efter pausen. Helt plötsligt fanns det massor av energi och vi körde bokstavligt talat slut på Roslagsbro och fick ett enormt tryck.

Det var bara en tidsfråga innan IFK-målet skulle komma och sex minuter in på halvleken hittade Emma Moberg rätt. Samma tjej ökade sedan på mitt i halvleken och var inte hemmalaget slaget var det definitivt spiken i kistan.

Det blev ett tredje mål innan slutsignalen gick men det hade lika gärna kunnat bli ytterligare två och tre stycken.

– Klart jag är jättenöjd med andra halvlek och att vi kunde gå ut och förändra allting som hade varit dåligt före pausen. Vi van och vi tar med oss andra halvlek till nästa match, avslutade IFK-tränaren.

Mer läsning

Annons