Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Gävle allt närmare degradering

Hoppet är det sista som överger en, sägs det. Frågan är om det fortfarande finns något hopp för IFK Gävle. – Vi kan inte bara lägga oss ner och dö, säger tränaren Jocke Carlsson efter 3–0 i baken borta mot Danmark i norrettan.

Annons

IFK Gävle har ett till synes omöjligt uppdrag framför sig. Laget har elva poäng upp till Västerås BK 30 ovanför nedflyttningsstrecket i Norrettan, och det finns endast 15 poäng kvar att spela om.

Efter ännu ett bakslag i går börjar det se hopplöst kärvt ut för IFK.

– Vi hade behövt vinna den här matchen, helt klart. Men så länge det finns en matematisk chans för oss att hänga kvar ger vi inte upp. Vi kan inte bara lägga oss ner och dö, utan vi tänker göra en så bra avslutning som möjligt, säger Jocke Carlsson.

IFK inledde matchen mot Danmark på ett undermåligt sätt.

– Vi startade väldigt dåligt, och jag kan inte förklara varför. Vi var inte med i matchen alls. I det läge vi befinner oss har vi inte råd att ge bort 1–0 som vi gör. Efter en kvart var vi på gång och det kändes som att vi hade en fördel spelmässigt. Vi kom ut till den andra halvleken med gott mod, men när de gör 2–0 är det slut, konstaterar Jocke.

IFK Gävle har alltså inte kastat in handduken och Jocke Carlsson tror att laget lär sig en hel del på den tunga vägen.

– Man lär sig otroligt mycket i såna här situationer. Det kan vara nyttigt att få se hur man reagerar i motgång. Det finns en mening med allt. Det är min filosofi, avslutar Jocke.

Mer läsning

Annons