Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Gävle kämpade till sig en poäng

IFK Gävle kämpade till sig en poäng i hemmamötet mot bottenkollegorna Gideonsberg i hällregnet på Träffen i går. Förutsättningarna för fotboll var inte de bästa men de tappra åskådare som letat sig till Sätra fick se fyra mål i matchen – samtliga i första halvlek.
– Jag är jättenöjd med insatsen i dag, säger Gävletränaren Jocke Carlson.

Annons

Gävledamerna är som känt redan klara för nedflyttning till spel i division två nästa säsong och i går tog man emot ett Gideonsberg som fortfarande hade chans på nytt kontrakt med tre matcher kvar att spela av serien.

Men Gävle vek inte ned sig för det och snodde två poäng från gästerna.

Det började som det brukar göra för IFK, nämligen med ett baklängesmål under matchens inledande minuter. Men man jobbade sig bra in i matchen och en rättvis kvittering kom efter tjugo minuter efter mål från Sara Wiman.

Och bara tolv minuter efter 1–1 kom ledningsmålet för Gävle efter att Angelica Lundin snyggt skarvat in ett inlägg med huvudet.

Men glädjen över målet blev inte långvarig då Gideonsbergs replik kom tre minuter senare efter ett kraftfullt avslut från tvåmålsskytten Hanna Ågren.

Regnet fortsatte att ösa ner i en andra halvlek som blev mållös. Bästa läget att avgöra matchen fick Sara Wiman med två minuter kvar av ordinarie tid då hon i ett bra läge till vänster i straffområdet sköt bollen i stolpen. Annars skapades det inte mycket under de sista 45 minuterna och 2–2 får ses som ett rättvist resultat.

– Jag är jättenöjd med insatsen i dag. Vi gör det bra både attitydmässigt och spelmässigt, säger tränaren Jocke Carlson.

Mer läsning

Annons