Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Imponerande seger av Strömsberg

/

Strömsberg gjorde en mycket stark insats när laget i den fjärde omgången av fotbollstrean mötte Norrtälje på bortaplan.

Annons

Att besegra Norrtälje på Sportcentrum är ofta en mycket svår uppgift. Där är Strömsbergs klara 3-0 seger mycket imponerande.
– Ja, sett till hela matchen så var det här vår bästa insats hittills den här säsongen, sa en mycket nöjd Janne Lindström chefstränare för Strömsberg.
– Det är bara att gratulera Strömsberg. Dom var bättre än oss i dag och har ett homogent lag. Sedan har man ju också Thomas Hedlund i försvaret som klarar alla lägen, sa också hemmalagets tränare Peter Johansson direkt efter matchen.
Det ska också direkt sägas att de yttre förutsättningarna inte var de angenämaste. En hård blåst över Sportcentrum gjorde det extra jobbigt för spelarna.
Även på den punkten behärskade Strömsberg läget allra bäst. Nu fick också gästerna en smakstart med mål redan inan fem minuter var spelade.
Förspelet ordnade Johan Pettersson som tog sig fram på vänsterkanten och slog ett inlägg som via en hemmaback landade framför Björn Berglund.
Björn blev helt ren med hemmamålvakten och kunde tåa in det första målet.
Innan halvtimman var spelad så var gästernas målskörd fördubblad.
Här var det snabbe Jocke Blomqvist som forsade fram på sin högerkant.
Jocke frestade hemmamålvakten med ett hårt skott. På returen höll sig sedan Pontus Parling framme och förpassade bollen säkert in i nätmaskorna.
Bara fyra minuter senare kom också 0-3.
– Det här var ett riktigt snyggt mål. Jocke (Blomqvist) kom med ett nytt inlägg från höger. Inne i straffområdet hoppade Parling över bollen till fördel för Björn (Berglund) som via ribban satte trean i nät, sa Janne Lindström.
Med hjälp av den hårda vinden skulle väl hemmalaget nu vända spelet och matchen?
Men därav blev intet.
– Nej, vi förmådde inte ta vara på den möjligheten. Ett ribbskott var det enda vi fixade till, tillstod också hemmatränaren.
Om nu Strömsberg gjorde en alldeles briljant första halvlek, så var nog laginsatsen efter paus i det närmaste lika stark.
Gästerna fortsatte att styra matchen och som hemmatränaren sa, så var det endast ett ribbskott som presterades av Norrtälje.
Den chansen kvitterades för övrigt av Strömsberg när Micro Lööf i slutminuterna också "bjöd" ett skott i ramen.
– Nu känns det riktigt roligt och en sådan här dag är det egentligen fel att plocka fram någon spelare före den andre. Nu har vi Assyriska borta nästa lördag och sedan ett derby hemma mot Gimo. Kan vi ta med oss det spel vi visade upp i dag, så kan det bli poäng även i de kommande matcherna, sa Lindström som gav stort beröm till hela truppen.
Genom segern så tog Strömsberg några sköna kliv uppåt i tabellen.

Mer läsning

Annons