Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ineffektivt Strömsberg föll igen

Strömsberg tvingades ställa upp utan fyra starka lirare i bortamötet med nästjumbon Enköping. De som nu ersatte ska inte lastas för den beska 1–0-förlusten. Men självklart märks det när lirare som skyttekungen Jocke Blomqvist, Pontus Parling, Kabba Langley och Johan Pettersson inte finns med på banan

Annons

– En mycket besk förlust. Sett till alla våra målchanser så borde vi ha vunnit den här matchen. Men vi måste sätta de lägen vi får, sa Strömsbergs chefstränare Janne Lindström direkt efter matchen.

– För oss var det här en mycket viktig seger. Strömsberg var ineffektiva i dag, men vår målvakt Henrik Johansson storspelade också, sa Siggi Jonsson, tränare för hemmalaget.

Ja, troligen var det känslan av att sakna viktiga spelare, som gjorde att Strömsberg inledde matchen minst sagt försiktigt och trevande.

Efterhand kom dock gästerna mer in i spelet under sista kvarten före pausvilan, men några mål ville det inte bli. Nu hade också, sett till hela första halvlek, även hemmalaget chanser.– Vi borde ändå gjort något mål före paus. Sett till att vi saknade fyra så pass bra spelare, så tycker jag ändå att laget gjorde en bra insats spelmässigt. Kanske hade Enköping mer boll, men det var vi som hade de flesta chanserna, sa Janne Lindström.

Strömsberg kom alltså mer och mer in i matchen. I upptakten av andra halvlek så borde också gästerna avgjort matchen.

Inom loppet av bara tre minuter så hade Strömsberg också tre rejäla målchanser. Varje gång fanns Danne Käll med i bilden. Men lyckan var inte med gästerna och därtill storspelade Henrik Johansson i hemmamålet. Ja, Henrik var också Enköpings klart bäste spelare.

Sammantaget så verkade det som om seriens målfarligaste lag hade tappat stinget framför motståndarmålet. Men nu saknades också bland andra skyttekungen Jocke Blomqvist.

Fram till den 67:e matchminuten hade också Strömsberg i stort grepp om matchen i andra halvlek. Därför kom hemmalagets 1–0 som en kalldusch för gästerna.

Om nu Strömsberg var decimerat, så var hemmalaget i stället förstärkt med två nyförvärv.

Det var också nye Daniel Revivo som satte matchens enda mål i den 67.e minuten. För målpasset svarade Jimmy Kristiansson. Revivo drog sig åt höger i straffområdet och lurade Tommy Strömberg i gästernas bur med att sedan sätta bollen i den vänstra burgaveln.

Under sista kvarten forcerade Strömsberg starkt, men hemmalaget lyckades med en del tur och en starkt spelande målvakt stå emot. Man höll nollan och tog en viktig trepoängare. Vid ett tillfälle räddade också en hemmaback till hörna.

Strömsberg har nu inte vunnit sedan hemmamötet med Hudiksvall. Sedan kryssade man i tre raka matcher. Men nu har det också blivit två raka förluster i höstupptakten.

– Jag visste att det skulle bli tufft efter uppehållet. Men nu mötte vi ett Enköping som var klart bättre än i förra mötet, avslutade Janne Lindström, som på fredag ska kunna ha ett helt ordinarie lag hemma mot GUSK.

SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons