Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen premiär på Gavlevallen – men GIF U17 vann ändå

/
  • Thure Ridderström gjorde 1-0 för GIF mot Sundsvall i den allra sista matchen på Strömvallen för U17-laget. Klart han blev gratulerad då.

Det var meningen att det skulle vara smygpremiär på Gavlevallen.
Nu blev det i stället en ny chans att vinna den allra sista matchen på Strömvallen.
– Vi förlorade ju den förra så det här var skönt, sa Gefle IF:s U17-tränare Marcus Bengtsson efter 2–1-segern mot GIF Sundsvall.

Annons

Sedan det blev bestämt att GIF:s yngsta juniorlag skulle få chansen att spela den allra första matchen på Gavlevallen just den här majsöndagen har laget sett fram mot den händelsen.

Gefle IF mot GIF Sundsvall – precis som den allsvenska premiärmatchen på onsdag.

Nu blev det inte så.

– Det var säkerhetsaspekter där det inte går att släppa in publik än som gjorde att matchens fick flyttas tillbaka till Strömvallen. Jag fick reda på det i början av veckan och killarna några dagar senare. Klart det var tråkigt men har vi väntat så länge så går det att vänta en vecka till, sa Bengtsson.

Men nu har GIF U17-lag sparkat den sista fotbollen på den anrika arenan. Flytten går till den betydligt mer moderna stadion redan under måndagen.

– 16.30 är det dags för den allra första träningen och det ska bli otroligt roligt. Vi har sett fram mot det här hela våren när arenan har vuxit fram.

Nu var det bara att ladda om till en ny epilog på Strömvallen. U17-killarna trodde att 1–2-förlusten mot Umeå förra helgen var avskedsföreställningen. Inte den roligaste med noll poäng i utdelning.

– Det var skönt att vi tog chansen att vinna den här gången då. Det kändes som ett värdigt avslut och en bra seger, sa Bengtsson.

En bra första halvlek av hemmalaget gav en 1–0-ledning sedan Thure Ridderström lämnats ensam i straffområdet och enkelt rullat in bollen. GIF dominerade de första 45 minuterna och borde ha gjort fler mål.

Sedan blev det en mardrömsstart i den andra halvleken när GIF Sundsvall kvitterade efter bara 20 sekunder på ett alldeles för enkelt sätt.

– Det var tur att vi kunde ta ledningen igen så snabbt efteråt. Vi gjorde väl ingen jättebra halvlek men det var i alla fall stabilt försvarsmässigt och dom skapade inte så mycket.

Matchvinnare och sista målskytt på Strömvallen blev Henok Kiflom Zerezgi som lämnades fri vid bortre stolpen efter en hörna och lätt kunde stöta in bollen i ett tomt mål.

– Nu tar vi avstamp mot en ny tid och det var riktigt skönt att få göra det med en trepoängare, sa GIF-tränaren.

Mer läsning

Annons