Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget kval – men ny fotbollsektion i Huge

IK Huge hade en kvalplats till tvåan inför den sista omgången. Men det blev förlust borta mot Rengsjö med 3–1. Därmed knep Kvarnsveden (!) kvalplatsen bakom seriesuveränen Dalkurd. – Vi kom inte upp i normal standard. Det såg stelt och nervöst ut, sa Huges Henrik Isaksson.

Annons

Trots en del internt strul inom IK Huge har både herrarna och damerna svarat för varsina riktigt fina säsonger. Inget av lagen klarade dock att nå ändå fram till en kvalplats uppåt i seriesystemet.

Herrlaget i trean hade en jättechans till kval inför den sista omgången som spelades i går. Men efter den imponerande segern mot dittills obesegrade Dalkurd förra helgen kunde inte Henrik Isakssons mannar knyta ihop säcken borta mot Rengsjö i Hälsingland.

Det blev förlust med 3–1 och besvikelsen var rätt stor efteråt.

– Vi kom ut spända och nervösa, sa Henrik Isaksson.

Huge kom i underläge efter en kvart och lyckades inte hantera den situationen. En bit in på andra halvlek kom också 2–0 och då släppte anspänningen något och Isaksson flyttade fram folk. Men närmare än 2–1 kom inte Huge och i slutminuterna blev det också 3–1. Nu misslyckades dock även Rengsjö med att ta den där kvalplatsen efter Kvarnsveden krossade Valbo med 6–2.

När det gäller Henrik Isakssons framtid i klubben är den osäker.

– Det kan bli så att jag fortsätter, men det kan även bli någon annan klubb eller så blir det inget alls.

• Vad vill du själv?

– Det är så svårt att säga just nu, svarar Isaksson som dock kan glädjas åt att det bildats en ny fotbollsektion i IK Huge där Matti Levonen är tillförordnad ordförande fram till årsmötet.

RENGSJÖ–IK HUGE 3–1 (1–0)

Målen:

1–0 (16) Erik Wästman, 2–0 (54) Robin Modd, 2–1 (68) Robin Sundberg, 3–1 (86) Tommy Persson.

Domare:

Ivica Matanovic.

Publik:

285.

Huges tre stjärnor

:

3:

Simon Fäger, f

2:

Per Zetterström, hb

1:

Mark Mattsson, mb

Mer läsning

Annons