Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irriterat och svullet för Zlatan

Först målskytt – sedan utbytt redan i halvtid.
Anledning till oro?
– Vi får se nu de närmaste dagarna, säger Zlatan Ibrahimovic.

Annons

Zlatan Ibrahimovic fanns med i startelvan mot Spanien trots sina knäproblem.
Det höll bara i 45 minuter.
– Det känns lite irriterat nu. Det började kännas redan efter fem-tio minuter, jag tog ett snack med Lasse i halvtid. Det var tungt, jag ville vara på plan, sade Ibrahimovic efter 1–2-förlusten mot Spanien.
Zlatan såg inte särskilt hämmad ut, hann med att göra ett mål och när Markus Rosenberg började matchvärma i inledningen av halvtidsvilan överraskades svenskarna på läktaren.
I och med att Zlatan gick ut tog Spanien över.
Anders Svensson, än en gång strålande på mittfältet, förklarar:
– Det som vi tappade när han gick ut var styrkan att få fast bollen. Vi har en period sista 20 minuterna i första halvlek som är fantastisk. Han är ensam i truppen om att vara den target playern. Vi får inte fast bollen riktigt, vi tappar det när vi inte har Zlatan på plan, sade Svensson.
Zlatan själv håller med om att det blev sämre sedan han bytts ut – även om det naturligtvis inte har enbart med honom att göra.
– Vi möter Spanien, en av världens bästa nationer och favoriter till att vinna EM. Vi kom in bra, gör en bra första halvlek, är farligare än dem. I andra tar de över totalt. Vi gör enkla misstag, och de kontrollerar matchen.
Hur är det med knät?
– Det är irriterat och svullet, och vi ska kolla på det i morgon. Det känns bra, men det irriterar.
Vad säger du om matchen?
– Vi var nära en pinne i dag. Innan matchen ville vi vinna, kollar du matchen så hade vi varit nöjd med en pinne. De gör mål i slutminuterna och det är tungt, mycket tungt. Men vi har en tredje match nu, vi vill vinna den, sade han.
Kunde du ha spelat vidare?
– Nej, det hade blivit värre.

Mer läsning

Annons