Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isabelle vinnare i landslagsdebuten

Det blev vinst för Sveriges F17-landslag på ett soligt Strömvallen. Isabelle Haaranen, med Årsunda FK som moderklubb, spelade sina tio första minuter i den blågula dressen.
– Det var riktigt roligt med så högt tempo, säger hon.

Annons

F17-svenskorna vann med 1–0 över Skottland i årets första landskamp. Matchen, som egentligen skulle ha spelats i fredags men på grund av vädret sköts upp till i går, började starkt för svensk del. Efter endast åtta minuters spel sprang Mimmi Löfwenius sig fri och satte matchens enda mål. Sverige radade upp fler lägen men bollen ville inte leta sig in i nätmaskorna.

– Vi hade de farligaste målchanserna och jag hade gärna sett fler mål, de flesta bollarna gick utanför, säger förbundskapten Yvonne Ekroth.

Andra halvlek försökte Skottland kvittera och öste på med bollar in mot straffområdet. Det täta svenska försvaret gav ingenting gratis utan lyckades hålla undan.

– De hade en väldig press på oss mot slutet men fick aldrig några riktigt farliga chanser, säger Yvonne Ekroth.

Tidigare IFK Gävle-spelaren Isabelle Haaranen började matchen på bänken. Hon kallades in till truppen i sista stund efter ett återbud och visste inte om hon skulle spela eller inte. Med tio minuter kvar byttes hon in på en anfallsposition.

– Jag tänkte att det bara var att gå in och köra och försöka göra mitt bästa, säger hon.

Efter någon minuts spel fick hon chansen att sätta 2–0 då hon precis innanför straffområdet fick bollen och lyckades få iväg ett avslut. Men skottet smet tätt utanför stolpen.

– Jag hann inte tänka alls. Nästa gång sätter jag den, säger hon.

Förbundskaptenen var nöjd med sin debutants insats. Trots endast tio minuters spel imponerade hon med sina offensiva kvaliteter.

– Hon fick bra chanser den korta tid hon var inne. Det ska hon ha ett stort plus för. Hon springer till sig chanserna, säger Yvonne Ekroth.

Men hon hade gärna sett att Isabelle Haaranen vågat gå på skott lite oftare.

– Jag sa det till henne innan men jag vet att det är lätt att man spelar säkrare och inte chansar så mycket så här i första matchen, säger hon.

I dag spelar F17-landslaget en ny match mot samma Skottland på Jernvallen i Sandviken, den sista innan EM-truppen till mästerskapet i Polen tas ut.

– Det gäller att Isabelle visar under de här matcherna att hon ska vara med då, säger Yvonne Ekroth.

Mer läsning

Annons