Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järbo fixade kryss – och nytt kontrakt

Det var dramatiskt, men Järbo IF lyckades till slut hänga kvar i division 3 södra Norrland. – Härligt! Nu hoppas jag att föreningen kan bli ett stabilt division 3-lag, säger tränaren Olle Rommedahl efter 2–2 borta mot Tunabro i sista omgången.

Annons

Järbo IF klarade sin målsättning att som nykomling hänga kvar i serien. Men det var först i gårdagens sista omgång som allt blev helt klart.

– Nu hoppas jag att vi kan fortsätta på den inslagna linjen och bli ett stabilt division 3-lag, säger Olle Rommedahl.

Det kommer dock att ske utan honom som tränare.

– Jag kommer inte att fortsätta träna, däremot ska jag fortsätta jobba inom klubben.

Inte heller Roger Lundin eller Tony Larsson blir kvar som tränare, och enligt Olle Rommedahl är det inte klart vem som tar över.

– Det är det vi ska börja jobba med nu. Det har ju varit svårt att veta vilken serie vi ska tillhöra, men det arbetet börjar i dag, säger han.

Eftersom Delsbo förlorade borta mot Dala-Järna med 2–1 behövde egentligen inte Järbo ta någon poäng. Men för att vara på den säkra sidan gjorde förstås gästrikarna allt för att ordna kontraktet på egen hand.

– Vi hade kontakt med Delsbos match hela tiden via telefon och redan innan vår match började fick vi höra att Dala-Järna ledde med 1–0. Det var väldigt skönt att veta, men vi sa inget till grabbarna på planen om det förstås, berättar Olle Rommedahl.

Tio minuter senare kom också rapporterna om att Dala-Järna gjort 2–0 och då kändes det inte alltför betungande att Tunabro gjorde 1–0 på straff.

– Nej, vi var ganska lugna och hetsade inte upp oss. Och sedan gjorde Emil Vigren både 1–1 och 2–1 och vi hade bud på fler mål också, säger Rommedahl.

Till slut blev det ändå 2–2 och en poäng var ju det som krävdes oavsett resultat i andra matcher.

– Härligt det här! Nu blir det lagfest nästa lördag för att fira, jublar Olle Rommedahl till slut.

Mer läsning

Annons