Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johannes tar adjö efter 16 säsonger

Johannes Ericsson kom till Gefle IF 1994 och avslutar i dag sin 16:e raka säsong i klubben.

Nu blir det inga fler för spelaren som bättre än någon annan personifierar GIF:s ledord "kontinuitet".

– Det känns bra nu när jag har tagit beslutet, säger "Jossa".

Annons

I fjol lade Mathias Woxlin och Thomas Hedlund av med elitfotbollen. Nu är det dags för nästa trotjänare att lämna Gefle IF.

33-årige Johannes Ericsson, som blev pappa för två månader sedan, har funderat på framtiden under hela hösten och lagom till serieavslutningen hemma mot Örgryte i dag har han kommit fram till ett beslut.

– Det är kroppen som börjar säga ifrån lite. Jag känner signaler som jag inte har känt tidigare, förklarar Ericsson, som inleder på bänken i dagens match men ganska säkert får göra ett inhopp – och alldeles säkert kommer att avtackas av klubben med både present och blommor.

När sista kapitlet i historien om "Jossa" och GIF skrivits i eftermiddag kan vi notera 16 raka säsonger, 389 matcher och – minst – 35 mål.

Att det fattas två matcher till Mathias Woxlins klubbrekord kan han ta, liksom att han missar milstolpen 400 matcher med en hårsmån.

– Det känns helt okej med de matcher jag har åstadkommit, och jag har ju gjort någon mer säsong än "Woxa". Att det har blivit så många matcher är egentligen otroligt, det kunde jag inte tro när jag kom hit (från Brynäs) 1994, säger "Jossa".

Kan du ångra att du inte provade lyckan någon annanstans?

– Nej, absolut inte. Jag har haft det fantastiskt bra här, säger Johannes, som dock avslöjar att det har funnits locktoner från annat håll i fotbolls-Sverige.

– Jo, det är några klubbar som har visat lite intresse. Sundsvall och Örebro, och så har Häcken varit lite intresserade. Men det har inte varit riktigt aktuellt eftersom jag har trivts så bra.

 

GIF-tränaren Pelle Olsson kallar Ericssons karriär "unik" och hyllar mer än gärna fotbollssarbetaren som på slutet fått kämpa hårt för att ta plats i laget, men som aldrig har knorrat över det.

– Han är en person som är otroligt bra för en tränare att ha i sitt lag, han ger alltid allt och när han inte fått spela hanterar han det bra. Dessutom är han otroligt taktiskt driven vilket har varit skönt för mig. Han har varit ett bra exempel för de andra, säger Olsson och fortsätter:

– Han kommer att bli saknad, absolut.

Johannes Ericsson tränar med laget november ut, därefter återgår han fullt ut till sitt civila jobb som brevbärare.

Finns det någon chans att du fortsätter med fotbollen i någon lägre serie? I Sandvikens IF, kanske...

– Kanske, jag får se längre fram hur jag känner. Jag stänger inga dörrar nu i alla fall.

 

Mer läsning

Annons