Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Strömsberg upprepa fjolårssegern?

Förra säsongen såg Strömsberg till att vinna på Hamre IP. Västeråsäventyret gav då nykomlingarna en 3–1-seger. Då svarade också Björn Berglund för ett hat trick och satte två straffar.

Annons

Nu är frågan: Kan Strömsberg upprepa sig och ta en ny seger? Förra säsongen spelades matchen på naturgräs, men nu kommer lagen att erbjudas spel på konstgräs.

– Vi är på gång och jag tror att vi har klara möjligheter till nya poäng, säger Strömsbergs tränare Conny Asklöf.

– Jag tror det här blir stentufft i 90 minuter, säger Skiljebos tränare Mathias Andreasson chefstränare för Skiljebo.

Skiljebo har på de tre första serieomgångarna vinnut en match, spelat oavgjort och förlorat en match.

Segern kom mot Sollentuna, som inför seriestarten hölls som ett av de stora favoritlagen. Krysset kom mot Sandviken (2–2), medan det blev en uddamålsförlust i mötet med serieledarna GUSK.

• Vilken är er skarpaste lirare framåt?

– Ja, i varje fall har Axel Johansson gjort tre mål, även om han blev bestulen på ett av målen, säger Mathias Andreasson.

• Hur ser det ut i truppen, är alla friska och krya?

– Nej, det är osäkert på några spelare, men vi har en ung trupp med en handfull talangfulla juniorer så det ska nog gå bra, säger Mathias förhoppningsfullt.

Strömsberg är hittills obesegrade efter de tre inledande omgångarna. Mot både GUSK och Sandviken hade laget ledningen, men tvingades släppa till ett kryss. Extra försmädligt då mot GUSK, som satte 1–1 bollen i den 91 minuten.

Senast mot Spårvägen blev det seger med 1–0, men det var klart i underkant. Johannes Ericsson nickade in segermålet på den 15 (!) hörnan i andra halvlek.

Strömsbergs klart bästa match hittills och kan man upprepa det spelet i dag, så är det väl inte omöjligt att det kan bli poäng på Hamre IP.

Både Jossan och Kabba Langley finns med nere i Västerås idag och det borgar för att Strömsberg kommer att som i tidigare matcher visa upp ett stabilt försvarspel.

Conny Asklöf kunde på fredagkvällen inte presentera startelvan.

– Men vi åker ner med en 18 mannatrupp och den senaste träningsveckan har varit den bästa hittills den här säsongen. Vi gjorde en bra match mot Spårvägen senast (1–0). Det jag kan öska inför matchen mot Skiljebo är, att vi blir effektivare i den sista tredjedelen och framför Skiljebos mål, säger Asklöf.

Det troliga är också att radarparet Pontus Parling - Björn Berglund inleder när det gäller den offensiva delen och att Gustav Ytterbom och Danne Käll finns med när det gäller att sätta press på Skiljebos försvar.

Mer läsning

Annons