Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryss i Huges genrep

Genrepet mellan IK Huge och Västerås IK slutade 2–2 på Strömvallen. Nu väntar premiär på Träffen hemma för tjejerna på lördag mot Gustaf GOIF.
– Vi har som målsättning att placera oss bättre än förra säsongen, säger Linnea Lindbom.

Annons

Första målet i genrepet kom tidigt för Hugedamerna, redan i fjärde minuten fick Huge hörna som Linnea Lindbom slog in, den landade i straffområdet och efter en grötig situation lyckades Evelina Modin klämma in bollen och snabbt ta ledningen. Fem minuter senare fick Västerås en straff som de satte och kvitterade. Huge gick ur första halvlek med ledning efter att Hanna Lindqvist satte bollen på en målvaktsretur strax innan paus.

I andra halvlek blev det jämnare och trots att Huge hade en boll i ribban och dessutom fick en straff, som slogss rakt på målvakten, så blev det Västerås som jämnade ut och slog in 2–2.

– Vi borde förvalta chanserna mer, har vi en straff så måste vi sätta den, helt enkelt sätta de lägena vi får. Motståndet i serien kommer att vara bra men sätter vi chanserna sen så tror jag att det kommer att gå bra, säger Linnea Lindbom.

I fjol kom Huge på en åttonde plats i tabellen, något som de gärna slår i år.

– Vi vill bli sjua eller bättre i år, så vi måste sätta alla chanser vi får, jobba hårdare kom kämpa in i det sista. Absolut inte släppa in mål på slutet när vi har ledningen, vårt försvarsspel sitter

Inför genrepet fick Jessica Backman extra beröm av tränare Johan Liljemark och i dag var hon en av de bättre på planen.

– Det känns jättebra, det är kul att ha förtroende. Det som saknades i dag var att vi inte kom upp ordentligt sista tredjedelen, det är där vi måste få det att sitta, säger hon.

Mer läsning

Annons