Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagerbäck om hyllningarna: "Jag har gjort ett bra jobb"

/

Lars Lagerbäck hyllas för att ha tagit Island till EM i fotboll.
"Takk Lars" lyder Frettabladids förstasida.

Annons

Men förbundskaptenen vill själv inte lyfta fram sin egen insats allt för mycket:

– Jag vill inte kalla mig hjälte. Det är Martin Luther King, Nelson Mandela och sådana killar – men jag har gjort ett bra jobb, säger Lars Lagerbäck till Aftonbladet.

Island säkrade landets första EM för herrar tack vare 0–0 hemma mot Kazakstan. Några dagar tidigare blev det seger med 1–0 borta mot Nederländerna.

– Det har varit fantastiskt. Jag vet inte vad jag ska säga... Det var stort att gå till slutspel med Sverige, men det här är extra speciellt. Folk är stolta och man kan känna stoltheten. Det säger jag från hjärtat. Ja, jag finner inga ord, säger Lars Lagerbäck till Aftonbladet.

Det är inte oväntat organisation som Lagerbäck tror tagit laget till slutspel.

– Min uppfattning om fotboll är att ju bättre organiserad du är, desto bättre är det och sedan tror jag stenhårt på vinnarattityd. Där har du förklaringen, säger Lagerbäck till Expressen.

Han hoppas kunna överraska även i Frankrike nästa år.

– Det är första gången vi är där och det krävs ett visst mått av erfarenhet, men jag tror att vi kan överraska och slå några lag där också. De här killarna utgör ett av de bäst organiserade lagen i dag. Då kan vi vinna, även mot topplagen i världen. Vi kanske inte har så stor chans, men ändå en chans, säger Lagerbäck till Aftonbladet.

Efter EM-slutspelet har Lagerbäck redan deklarerat att han tänker sluta som isländsk förbundskapten, och ångrar inte att han redan tagit det beslutet.

– Nej, jag känner ju själv att det börjar bli dags. Jag har ju inte så många år kvar. Så det börjar bli dags om jag ska hinna med något annat i livet när man gjort det här i 30 år. Det är dags att sluta. Vi får se vad som händer, säger 67-åringen till Expressen.

Han utesluter också en comeback som Sveriges förbundskapten.

– Jag kan inte tänka mig att det ska bli Sverige igen. Då skulle jag bli förvånad.

Mer läsning

Annons