Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lördagens matcher i Upplandssexan

Annons

Karlholm derbyvann mot Tierp

HERRSEXAN. Karlholm vann derbyt mot Tierp med klara 4-1 – men det var bortalaget som ledde med 1–0 ända fram till den 70:e matchminuten.

– Vår bästa period i matchen är egentligen första halvtimmen men vi visste att det gällde att ha tålamod och jobba vidare då Tierp haft en förmåga att tappa i andra halvlek i tidigare matcher, sa Karlholmstränaren Andreas Westin.

Första halvlek tillhörde hemmalaget men enda målet gjorde Tierp. Gästerna var sedan bara ett stolpskott ifrån 2–0 i början av andra halvlek.

Med tjugo minuter kvar kom i stället hemmalagets kvittering när Andreas Lundgren styrde in 1-1 på en frispark. Målet gav hemmalaget extra energi och bara två minuter senare drog Jonas Bodin till med vänstern och 2–1 var ett faktum. Efter 78 minuter fixade Björn Jansson 3–1 och i slutminuterna fastställde ett självmål slutresultatet till 4–1.

– Karlholm var lite tyngre oss men hade vi fått 2–0 tror jag att vi hade klarat det här, menade Tierpstränaren Ulf Lindström.

I hemmalaget får Simon Eriksson (mv) och Björn Jansson ett extra plus. I Tierp tillhörde Daniel Lindgren och Jonas Blomkvist de främsta.

 

Mer läsning

Annons