Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målvaktsfrågan löst – Strömsberg får ny talang från GIF

– Det här känns verkligen skönt och Tobias Skärberg är ju en verkligt bra målvakt som stått både för Gefle IF U-21 och som ju stod för Strömsberg under föreningens första säsong i fotbollstvåan.
Conny Asklöf är mycket tillfreds med att man nu fått klart med 20-årige Tobias Skärberg som målvakt. I första hand som backupp bakom Martin Sundström som förra säsongen var förstemålvakt i Strömsberg.

Annons

– Det här känns helt rätt och det ska bli kul att finnas med i Strömsbergs trupp inför säsongen i fotbollstvåan, säger också Tobias.

Under de två senaste säsongerna har Skärberg varit utlånad från Gefle IF. Har har då vaktat målet för både GIF:s U-21 och Strömsberg. Men under senhösten gjordeTobias klart för Strömsberg, att det inte skulle bli någon fortsättning.

– Ja, jag var osäker på vad jag ville göra. Jag ville satsa på både jobb och studier, säger Tobias, som jobbar heltid som fastighetssanerare i Stockholm och studerar på distans. Han läser matematik.

– Men jag tycker det här beslutet är helt riktigt. Naturligtvis ser jag Martin som förstemålvakt, men under våren räknar jag med att komma mer och mer med på träningarna, säger målvaktstalangen, som nu skrivit på ett kontrakt för Strömsberg som gäller för 2012.

– Visst har vi varit lite oroliga när vi inte hade klart med två målvakter inför säsongen i fotbollstvåan.Nu känns det riktigt bra och vi vet ju att Tobias håller hög klass. En verkligt bra målvakt, säger Conny Asklöf.

– En mycket lyckad lösning, säger också Rickard Birkehorn sportchef och värvningsansvarig i Strömsberg Fotboll.

Just nu har Strömsberg ett halvdussin spelare som lirat med Gefle IF både som juniorer och som spelat i GIF:s U-21 lag.

– Ja, jag är mycket väl bekant med de som kommer från GIF. Sedan känner jag ju också övriga lirare i Strömsberg, säger Tobias Skärberg, som ser fram emot den kommande säsongen i fotbollstvåan.

Enligt vad Sporten erfar, så jobbar Strömsberg också bland annat på att knyta en toppforward till den truppen.

Mer läsning

Annons