Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manfall i SAIK när man förlorade igen

Bortamötet med Karlbergs BK var en så kallad sex–poängsmatch. Med 5–6 ordinarie spelare borta blev den uppgiften för svår för SAIK som inkasserade säsongens 10:e förlust. Siffrorna skrevs till 2-0 (0-0).
– Vi har lite för många spelare borta och de är ett snäpp bättre än oss, säger tränare Magnus Sjöstrand efter matchen.

Annons

Första halvlek är dock spelmässigt jämn och SAIK har både en stolp- och ribbträff. Men marginalerna är inte på lagets sida just nu. I den andra halvleken så kunde Karlberg ta ledningen genom Lars Christian Höglund i den 57:e minuten. SAIK är sedan nära att kvittera men lyckas inte och i stället kan samme Höglund sätta 2–0 med knappa fem minuter kvar.

– Vi känner i alla fall att vi är med i matcherna nu på ett helt annat sätt säger Magnus. Det är inga 6–0 eller 7–1 resultat något mer och det får vi ta med oss nu, säger Sjöstrand

Det var som sagt en hel del spelare som saknades i den här matchen. Men Magnus vill inte enbart skylla förlusten på det.

– Tycker att våra juniorer gör ett kanonjobb och hela laget ska ha en stor eloge för att man kämpar och aldrig ger upp, fortsätter han.

Att undvika nedflyttning nu blir naturligtvis svårt för SAIK med halva serien spelad och 11 poäng upp till strecket. Nästa match är på onsdag då serien vänder och man tar emot Karlberg på Jernvallen. Då kanske man har fått tillbaka en del spelare också.

1–0 (57) Lars Christian Höglund, 2–0 (86) Lars Christian Höglund.

Markus Jeppsson, Gävle.

50.

SAIK:s tre stjärnor

3: Mattias Håmås, mv

2: Andreas Smedbakken, mf

1: Daniel Westlund, f

Mer läsning

Annons