Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missar kvalchans – Hagaström rasar mot förbundet

Matchen i division 6 mellan Hagaström 2 och Gefle IF U spelades inte som planerat lördagen den 11 september och lagen kunde inte komma överens om ett nytt datum.
Nu har Gestriklands fotbollförbund tagit beslutet att varken poäng eller mål ska delas ut till något av lagen.
Det gör att Hagaström missar chansen att få kvala upp till division 5.

Annons

– Det känns för jäkligt och jag kan inte förstå varför förbundet förbigår gängse regler om w.o, säger Hagaströms tränare Sebastian Falk som är rejält upprörd.

Matchen skulle ha spelats lördagen för snart två veckor sedan och Hagaström, som var hemmalag, hävdar att de fick beskedet att GIF inte kunde ställa upp dagen innan.

– Det tycker jag är alldeles för sent och vi har verkligen försökt att hitta ett nytt datum. Vi har en liten spelartrupp och vårat mål är att alltid spela våra matcher. Men i det här fallet tycker jag det är ett solklart wo-fall, säger Falk.

Lasse Karlsson är ordförande i förbundets tävlingskommitté och har sin uppfattning klar.

– Vi tycker att med rätt vilja och sunt förnuft hade lagen kommit fram till en ny matchtid. Nu tycker vi att båda lagen har gjort fel och därför kan vi ta beslutet utifrån det andra kapitlet och den 18:e paragrafen i tävlingsbestämmelserna att inga poäng delas ut i den här matchen. Vi vill att alla matcher ska spelas och att båda parter har ansvar för att det blir så. I det här fallet strulade GIF som inte kunde spela men också Hagaström gjorde fel som inte anmälde saken till oss. Det känns som om dom vill ha w.o för att få tre poäng och säkra kvalplatsen, säger Karlsson.

Sebastian Falk bemöter den kritiken:

– Där litade vi på Gefle IF:s tränare som när han ringde återbud även informerade oss om att han skulle kontakta förbundet, säger Falk.

Sedan bollades en del alternativ fram och tillbaka. Bland annat förkastades att matchen skulle spelas på Strömvallen söndagen den 12:e september.

– Jag gjorde den bedömningen att vi omöjligt skulle kunna kalla våra spelare till match dagen efter och varför ska vi godta att spela på deras hemmaplan i en match som gäller så mycket. Jag kom med ett motförslag som dock ratades. Det ska också sägas att vi är hänvisade till spel på helgerna då Hagaströms ip saknar elljus.

Sedan dess har dagarna gått och nu är det enligt förbundet för sent att spela matchen.

– I helgen startar kvalspelet till femman och det finns andra lag som är inblandade. Vi har ingen möjlighet att skjuta på det. Vi tog det här beslutet och det var inga konstigheter med det, säger Karlsson.

Gefle IF U var redan klara seriesegrare och får kvalspela och Strömsbro 2 blev nu tvåa.

I Hagaström är det dock fortsatt upprört.

– Jag förstår inte hur förbundet kan gå in och bara bestämma seriens utgång på det här viset. Det står ju faktiskt en kvalplats på spel, säger Falk.

Soppan blev ännu värre sedan förbundet i en stickprovskontroll hävdar att Hagaström 2 har använt en okvalificerad spelare i en match mot just Strömsbro och kommer att ta ifrån Hagaström tre poäng från den segermatchen.

– Stickprovskontroll? Det känns som om man har letat efter fel i våra matcher för att rädda sig själva. Har vi gjort fel så har vi gjort fel och ska straffas för det. Men jag kan skilja mellan de olika sakerna – det kan inte Lasse Karlsson som verkar vara fel man på den plats han sitter, säger Falk.

– Vi gör alltid stickprovskontroller och i det här fallet har Hagaström använt sig av sex spelare som i omgången innan spelat i representationslaget i fyran. Reglerna säger att man högst får använda fem. Det är solklart det också, säger Karlsson.

Mer läsning

Annons