Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motvind direkt för SAIK

Sandvikens AIK är tillbaka i division 3 och man fick inget bra mottagande direkt.
Gästerna BKV Norrtälje var bättre på allt och kunde ganska så enkelt vinna premiärmatchen med 1–4 (1–1).

Annons

Tränare Johan Forsström var dock inte allt för nedstämd direkt efter matchen.

– Det här var bara en av många matcher den här säsongen och vi får vara förberedda på att det blir tufft. Men det räcker att vinna sju-åtta matcher för att få nytt kontrakt, sa Johan.

SAIK har ju hamnat i en riktigt tuff division 3-serie med nästan enbart Stockholmslag. Gästerna Norrtälje visade omgående att man är ett lag som kommer att tillhöra den övre delen av tabellen. Men det var faktiskt SAIK som fick ledningsmålet.

I den 18:e matchminuten slog Magnus Sjöstrand in en hörna, nästan på bandyvis. Andreas Gillström mötte bollen med en perfekt bredsida som letade sig i mål. Efter målet skapade hemmalaget ett flertal chanser som med lite tur och skicklighet, hade kunna resulterat. I stället får Norrtälje sista ordet då man med halvlekens sista spark, sätter 1–1.

– Det målet var oerhört tungt att få i baken, säger Johan som annars var mycket nöjd med sina mannars spel i den första halvleken.

En första halvlek där man dessutom hade motvind. Medvind således i den andra och kanske skulle man få lite hjälp av den? Nix. Det blev i stället Norrtälje för hela slanten. Man nickade in en hörna i den 65:e minuten.

SAIK gick då ner på en trebackslinje i jakt på kvittering. Man fick dock inget större tryck och när matchens bäste spelare, Andreas Bellander, satte 1–3 på en kontring med tio minuter kvar av matchen, var naturligtvis det hela över.

SAIK gjorder en bra första halvlek och kan man spela så över en hel match kommer man att kunna ta poäng i många matcher. Men det syntes att det skiljde i tempot lagen mellan.

– Det är en mycket bra serie det här och vi måste ha lite tur och minimera misstagen. Nu tar vi nya tag och siktar framåt bara, avslutar Johan.

Nästa match är kommande lördag då man möter Täby borta.

Mer läsning

Annons