Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

My satsar igen – blir ny målvakt i Sätra

IK Sätras damer har fått en jättefin förstärkning.
Målvakten My Jonsson har skrivit på och blir en viktig kugge i det unga talangfyllda division 2-laget.
– Det är mycket tack vare ”Markan” som det blev Sätra, säger My.

Annons

”Markan” är förstås den forna stormålvakten Anders Markström. Numera är han assisterande tränare i Sätra och målvaktstränare för det svenska damlandslaget.

– Bättre går det ju inte att få som målvakt här i distriktet. Det ska bli jätteroligt att samarbeta med honom och förhoppningsvis bli ännu bättre, säger My.

Själv var hon en mycket viktig pusselbit i IFK Gävles försök att ta sig uppåt i seriesystemet och var ordinarie där under flera säsonger. My provade lyckan en säsong i allsvenska Själevad där det dock mest blev en plats på bänken innan hon slutade helt med fotbollen förra året.

– Jag bodde i Stockholm sista året med IFK och det blev för jobbigt. Men nu är jag hemma igen och suget efter fotbollen har kommit tillbaka. Jag har snackat med en del klubbar men Sätra kändes till sist allra bäst.

Det unga laget är ett av fyra Gästrikelag i tvåan. Målsättningen kanske inte är att ta steget upp redan nu men det finns många talanger.

– Jag hoppas att något lag i Gästrikland kan ta steget upp i ettan. Det skulle behövas för damfotbollen här. Jag hoppas att det kan bli Sätra och jag trivs redan riktigt bra och har fått ett bra mottagande.

My är redo att spela ganska snart och kommer att stanna minst några säsonger.

– Vi får väl se hur det blir det här året. Men jag satsar för fullt och ser inte det här som att trappa ner. Jag fyller 25 år och har förhoppningsvis de bästa fotbollsåren framför mig. Med ”Markan” som tränare känns det i alla fall oerhört skojigt, avslutar My.

Mer läsning

Annons