Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej, nej, nej – oavgjort för Huge: ”Känns som förlust”

Huge fick bara oavgjort, 0–0, i toppmötet med Rengsjö i division 3 södra Norrland. Sista omgången blir nu direkt avgörande för vilket lag som kniper den sista kvalspelsplatsen i tabellen.

– Det känns som en förlust, sa tränaren Henrik Isaksson efter 0–0-matchen på Kastvallen.

Annons

Huge har varit en vinstmaskin den senaste tiden med åtta vinster och två oavgjorda på tio matcher. Sviten har fört laget till toppskiktet i tabellen. Mot toppkonkurrenten Rengsjö i går skulle kvalplatsen bärgas hem.

Men efter 0–0 på Kastvallen blir Huges jakt på andraplatsen allt mer oviss och om matchen hade tränaren Henrik Isaksson egentligen inte mycket att säga.

– När tabelläget är som det är så känns det här som en förlust. Man såg från början att det var en match som betydde mycket för båda lagen och det var spänt.

Och nog blev det en nervpirrande match. Båda lagen kom till farliga avslut och brände frilägen. I den 48:e minuten hade Mark Mattsson ett skott i ribban till höger om Jörgen Nordman i Rengsjömålet.

I andra halvlek, under matchens tio sista skälvande minuter, radade Huge därefter upp målchanser men hade inte marginalerna eller fötterna med sig.

– Ju längre matchen gick desto fler chanser skapade vi. I första halvlek blev vi väl lite för passiva. Vi kom inte ut och fick inte det anfallsspel vi ville ha. I andra kom vi ut med bättre fart, analyserade Isaksson.

Matchen blev också en tuff tillställning. De hårda närkamperna var många, vilket fick domaren Nino Baresso att dela ut ett par gula kort. I den första halvlekens 28:e minut krockade exempelvis Huges forward Tobias Mohlén våldsamt med Rengsjös utrusande målvakt i ett friläge. Båda blev liggande men reste sig till publikens applåder.

– Jag kom ur balans efter smällen, sa Mohlén, som var påtagligt missnöjd efter slutsignalen, både med sig själv och slutresultatet.

– Jag är less just nu. Vi kan bättre, något avslut ska väl ändå sitta.

Det mållösa resultatet på Kastvallen innebär nu att sista omgången blir direkt avgörande för vilket lag som går vidare till kvalspel till division två. Huge möter härnäst serieledarna Hudiksvall. Förutsättningarna är glasklara.

– Förlorar de (Rengsjö) sin räcker det med oavgjort för oss, vi har bättre målskillnad, säger Isaksson.

 

2–5 (0–3).

Henrik Åström, Emil Holmström. Rengsjö: Robin Modd, Erik Wästman.

Nino Baresso, Södertälje.

257.

3: Jan Olsson, b

2: Per Zetterström, b

1: Emil Holmström, b

 

Mer läsning

Annons