Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson glad hjälte på Åbyvallen

Storebror passade fram – och lillebror avgjorde derbyt i division 3.
Jonny Nilsson blev hela Valbos hjälte när han gjorde 1–0 i 88:e matchminuten.
– Det var viktigast med tre poäng, och extra skönt mot just Huge, säger han efter matchen.

Annons

Jonny Nilsson blev inbytt efter 81 minuter, och hann först med att reta upp större delen av Hugelaget med en sen tackling, som gav en varning, innan han passande nog också avgjorde derbyt på Åbyvallen.

Framspelningen kom från storebror Magnus Schiller, och Jonny ryckte förbi på utsidan av Hugebacken Per Zetterström innan han placerade bollen i bortre hörnet.

– Jag letade passning i mitten, men i stället såg jag bollen gå stolpe in. Riktigt skönt att få komma in och pytsa på det viset.

Jonny Nilsson har mest fått nöta bänken den här säsongen, men kanske var det här målet som fick det att lossna för honom.

– Jag hoppas det, det har varit mycket upp och ner för mig hittills. Och jag tycker att vi har tjänat ihop till det här, mot Strand senast släppte vi in ett mål precis i slutet och det kändes väldigt pissigt efter det.

Huge vet hur det känns. Och de hade ju egentligen full kontroll på det här derbyt. Valbo kom ingenstans i sitt anfallsspel, och matade tidiga inlägg i stället – vilket passade Huges mittförsvar perfekt.

Planens längsta spelare, Janne Olsson och Kristoffer Klang, fick stå och nicka bort den ena bollen efter den andra.

Huges anfallsspel var i och för sig inte mycket bättre, långa bollar från ytterbackarna, men de hade i alla fall hörnor, frisparkar och långa inkast att luta sig emot.

– Det är oskärpa, när vi skapar så många fasta situationer i deras straffområde så måste vi åtminstone göra ett mål, säger Huges lagkapten Janne Olsson, som var nära flera gånger om att få bollen över mållinjen.

– Men kanske jagade vi segern för mycket, och blottade oss bakåt. Valbo är ett skickligt lag, men det är klart att det känns väldigt surt att förlora på det här sättet.

För Valbo innebär trepoängaren att man tar ett skutt upp över nedflyttningsstrecket. Det var också den tredje segern på fyra matcher.

Mer läsning

Annons