Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får SIF det tufft – Skiljebo är i toppform

Sandvikens IF vann hemma mot Skiljebo med 3–0 i våras.
Men det var då det...
– Vi siktar på en bra prestation så får vi snacka resultat sen, säger SIF-tränaren Peter Bergqvist inför returen i Västerås i eftermiddag.

Annons

Det pratades om Skiljebo före seriestarten med respekt och om ett lag för toppstriden. Sedan startade det illa och laget var till och med indraget i bottenstriden. Men sedan vände det och nu får SIF möta ett lag som är inne i en riktig formtopp och ligger trea i serien.

– Vi vet att det blir tufft men har ändå förhoppning att göra en bra match. Förutsättningarna känns också helt okej då vi får tillbaka några spelare som inte kunde vara med senast när vi förlorade mot Dalkurd, säger Bergqvist.

De som SIF-tränaren pratar om är Jonas Österberg som är tillbaka efter avstängning medan Antou Jallow och Anders Stenström nu är skadefria.

– Vi får lite större bredd på truppen och har flera lagmöjligheter. Men vi får se hur vi pusslar ihop det hela.

Men SIF saknar också som vanligt några spelare. Filip Johannesson är sjuk, Zohir Tehini, Christian Gauffin Eriksson, David Svanberg och Alexander Svanberg är alla skadade.

SIF skulle behöva en seger för att klättra i tabellen. Det är fortfarande nedflyttningsplats som gäller och det blir färre och färre matcher kvar att spela.

– Vi Men vi måste börja i rätt ände med ett stabilt försvarsspel. Kan vi göra det kommer resultatet att bli därefter. Men det är klart vi hoppas på en riktigt bra prestation, säger Bergqvist.

Mer läsning

Annons