Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Nu fixar vi det här!”

SIF tog en livsviktig seger och närmade sig kvalstrecket via säkra 2–0 (0–0) hemma mot Sollentuna United i går.
– Nu tror jag vi fixar det här, sa Olof Mård som lånats ut till SIF från allsvenska Gefle IF.

Annons

Sandvikens IF har haft en bedrövlig säsong hittills. Fram till i går hade laget bara vunnit två matcher av fjorton. Men tack vare ett stabilt försvarsspel och ett riktigt hyggligt anfallsspel kom det äntligen en ny trepoängare hemma mot Sollentuna.

Och självklart hade nyförvärven Olof Mård, som ju lämnade Sandviken för spel i Gefle inför den här säsongen, och Mathias Woxlin som nu gjorde sitt andra framträdande i SIF sedan come backen viktiga roller.

– Självklart gör dom två sitt till att vi vinner den här matchen, men framför allt fick vi ihop helheten från målvakt till anfallarna gör att vi vinner, summerade målvakten och tränaren Peter Bergqvist.

Sedan ”Berka” tog över efter John Wall i våras har SIF bara vunnit en match, men i går kom det äntligen en seger igen. Och det mot extremt formstarka Sollentuna som under förre djurgårdstränaren Paul Lindholm och tidigare landslagsstjärnan Anders Limpars ledning ryckt upp sig rejält efter sommaruppehållet.

Inför mötet med SIF, som försenades med drygt tio minuter sedan gästernas buss havererat på vägen upp från Stockholm, hade Sollentuna vunnit tre och spelat en oavgjord på sina fyra senaste matcher – och kunde dessutom visa upp en strålande målskillnad på 15–2 sedan serien startade om igen i slutet på juli. Men i går var det Sandviken som var det bättre laget i blåsten.

Visserligen hade Sollentuna några bra lägen i första halvlek, men när SIF fick spela med vinden i ryggen tog hemmalaget över.

1–0 kom fyra minuter in på den andra halvleken sedan Eldar Abdulic antigen slagit hörnan i mål via Sollentunas målvakt eller om mittbacken Khochin Ali touchade bollen och sedan via målvakten.

– Jag vet faktiskt inte, men jag kan gärna ta på mig det målet, flinade Khochin efteråt.

Det var i alla fall han som officiellt noterades för målet. När sedan 2–0 kom med drygt tio minuter kvar var det dock inget snack om vem som var målskytt. Inhopparen Shiri Dadgar snappade upp bollen och lyfte elegant in det avgörande målet över målvakten.

– Grymt skönt att komma in och vinna direkt, sa Olof Mård som bara sett SIF i tre matcher den här säsongen och ska fortsätta träna med Gefle.

– Det blir så, men den här utlåningen under matcherna känns bra. Det är bättre för mig att spela här än i GIF:s U21-lag, fortsatte Mård som gav rejält med stadga åt ett tidigare lite svajigt mittförsvar.

– Självklart är det stor skillnad på att spela här jämfört med U21-matcherna. Vi är i ett tufft läge, men jag tror att vi grejar det, menade han.

Även Mathias Woxlin gjorde sin första hela match i SIF-tröjan. Och visst var det lite av den gamla ”Woxa” som styrde upp mittfältet. Framför allt drog han med sig de andra spelarna som pådrivare och lite av en härförare på mitten.

Mer läsning

Annons