Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu hoppas SIF att det vänder

Läget för Sandvikens IF är botten.
Men bara om man tittar i tabellen. Annars ser tränaren Peter Bergqvist positivt på framtiden.
– Vi har haft en bra träningsvecka i benen och har ett bra lag. Vi jobbar väldigt hårt och tror på en vändning resultatmässigt också, säger ”Berka” inför dagens bortamatch mot Vallentuna.

Annons

SIF kommer till spel med två oavgjorda matcher i bagaget. 1–1 både mot Råsunda och Sollentuna har dock inte fört laget högre upp i tabellen där en näst sista plats är vad som gäller. Det hade behövts flera segrar i stället för kryssmatcher.

– Det är ändå lite för enkelt att säga att vi skulle ha vunnit de här två senaste matcherna. Självklart vill vi vinna och måste jobba ännu hårdare för att göra det. Jag hoppas vi är redo för det den här gången.

Vallentuna står för motståndet den här gången. Ett lag som ligger mitt i tabellen men är ändå bara fem poäng före SIF. Här har rödvästarna chansen att krympa avståndet ytterligare medan det vid förlust blir ett oroväckande stort avstånd.

– Visst är det viktiga matcher. Vi kommer bra förberett och vet att Vallentuna har ett stort och fysiskt starkt lag med en bra toppforward som de ofta söker med långa bollar. Vi ska klura ut ett sätt att lösa det hoppas jag, säger ”Berka”.

Ett annat störningsmoment har varit den skade- och sjukdomsdrabbade truppen. Det är inte riktigt okej inför dagens match heller. David Svanberg är borta, Emil Oremo är inte tillgänglig förrän i höst och Johan Österberg är sjuk. Alexander Svanberg är dock tillbaka efter sin hjärnskakning men är inte spelduglig i 90 minuter och börjar på bänken.

– Det skulle förstås vara trevligt att ha hela spelartruppen tillgänglig och välja bland när det ska tas ut ett lag. Men det är inte mycket vi kan göra åt skador och annat. David Svanberg är närmast att komma tillbaka och är i träning igen men har bara ett pass bakom sig, säger SIF-tränaren.

Annars är det samma trupp som i den senaste matchen.

Mer läsning

Annons