Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu måste trepoängarna trilla in, Brynäs

Kniven mot strupen... Måstematch... Brynäs IF vet vad som gäller. – Vi ska försöka utnyttja de möjligheter vi får, säger tränaren Dennis Berglund inför dagens bortamöte med IK Frej i division 2 norra Svealand.

Annons

Att Brynäs IF ligger pyrt till i division 2 är ingen nyhet. Med tre omgångar kvar att spela är laget fortfarande under nedflyttningsstrecket, två poäng bakom Heby på kvalplatsen.

I eftermiddag väntar tabellsjuan Frej på Vikingavallen.

– Frej är i grund och botten ett bollskickligt lag, som underpresterat under hösten. Efter tolv omgångar var de i toppen av tabellen och nosade, men sedan har det gått utför. Kanske kan det tala för oss, säger Brynäs tränare Dennis Berglund.

När Frej gästade Måsberget i våras blev det mållöst.

– Men vi spelade riktigt bra då. Vi får inte ge dom några ytor gratis, utan det är ett kompakt försvarsspel som gäller. De är passningsskickliga och vill ha mycket boll. Vi ska se till att de inte får rulla boll ostört. Sedan ska vi försöka utnyttja de möjligheter vi får framåt, säger Dennis.

Trots det utsatta läget är han fortfarande hoppfull.

– Vi ska göra det vi kan. Visst skulle det naturligtvis vara bra med hjälp från de andra lagen, men det är först och främst vår egen insats som gäller, säger Dennis som inte kunde lämna någon klar startelva i går kväll.

Ola Jonsson är tillbaka efter avstängning och går troligen in i startelvan. Brazer Bozlak ska iväg på bröllop och Kristofer Fransmo har känningar i baksidan av låret och missar därför dagens match.

Brynäs startelva (preliminär): Martin Sundström – Boris Jordan, Ola Jonsson, Henrik Nilsson, Andreas Hillgren – Zohair Tehini, Pelle Carlsson, Eldar Abdulic, Fredrik Luthbom – Nermin Celjo, Wallace Da Silva. Avbytare: David Lagerström (mv), Martin Lundberg, Evren Yilmaz, Marcus Mattsson, Anders Stenberg.

Mer läsning

Annons