Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu vill Huge upp i femman

Sexans grupp 1 drog igång tidigare i veckan med en tidigare uppskjuten match mellan Skutskär 2 och Huge 2. Men i dag sker den riktiga höstpremiären, både för grupp 1 och 2. Sporten ger er förutsättningarna.

Annons

IK Huge 2 gjorde ett ryck när man i sista omgången inför sommarupphållet besegrade serietvåan GGIK med 1–0 i division 6 grupp 1. Nu leder man serien med fem poäng inför omstarten i dag. Hade siffrorna varit de omvända hade man istället varit en poäng efter GGIK.

– Ja, men vi fick hål på dem till slut, säger Huges tränare Peter Westerberg och skrattar.

Förra säsongen blev laget snuvade på avancemang till femman av Järbo 2. I år tänker man hålla hela vägen.

– Helt klart är målet femman. Det är ett litet glapp mellan femman och sexan i seriositet. Det finns några seriösa lag i sexan också, men många håller inte klassen, säger Westerberg.

Laget jagas av GGIK, men även kanske främst av Hille 2 som är åtta poäng efter, och som har två matcher till godo på Huge 2. De två huvudutmanarna GGIK och Hille 2 möts i dag.

Sexans grupp 2 toppas av Gefle IF:s juniorer som avslutade med att hålla nollan de fyra sista matcherna inför uppehållet. Laget får anses som favoriter inför hösten efter att bara förlorat en match under våren, premiären mot nuvarande serietvåan Årsunda 2. Räkna med att man är ute efter revansch när lagen möts igen i dag.

Bakom Gefle IF U och Årsunda 2 hittar vi Kurdiska IF och Hagaström 2, som även de möts i omstarten. I bottenskiktet är det jämnt, Torsåker, Storvik 2 och Stensätra 2 har alla sex poäng.

Mer läsning

Annons