Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyckelmatch för Sätra – nytt kontrakt på spel

Vinst i matchen mot Remsele hemma idag och Sätras hopp om nytt division 2-kontrakt lever vidare.
– Vi går för tre poäng, det finns inget annat, säger Sätratränaren Leif Hollsten.

Annons

Formen är bra men Sätradamerna ligger alltjämt kvar under nedflyttningsstrecket i division 2 södra Norrland. Inför den näst sista omgången så är det två poäng upp till Krokom/Dvärsätt på säker mark i tabellen. Kan Sätra ta tre poäng mot serietvåan Remsele så är det drömläge inför sista omgången eftersom Sätra där har att möta slagpåsen Mohed.

Men Remsele är en svår nöt att knäcka. I bortamötet med Sollefteålaget blev det förlust med 0–5.

– Då hade vi ingen chans. De är duktiga men vi gjorde ingen bra match där uppe och vi är starkare hemma, helt klart, säger Leif Hollsten, som räknar med ordinarie lag.

I division 2 norra Svealand är inte mycket spänning kvar. Gustafs är redan klar seriesegrare och Rimbo IF åker ur. Tierp löper en liten risk att följa Rimbo ner i trean men med två omgångar kvar är det Falulaget Korsnäs som ligger på nedflyttningsplats.

IFK Gävle tar idag emot Gustafs på Brynäsvallen.

Division 3

Ett lag går upp i tvåan och det blir Stensätra. Tabelltvåan Valbo FF 2 får inte gå upp eftersom representationslaget redan spelar i tvåan. Hofors och Norrham åker ur. Stensätra och Strömsbro spelar idag liksom Årsunda–Högbo.

Division 4 och division 5

Stensätra IF 2 har redan vunnit fyran och kan alltså gå upp i trean eftersom klubbens representationslag lämnar trean för tvåan. Ytterligare ett lag kan gå upp om Sätra klarar sig kvar i tvåan. Hagaström (29 poäng) och Sätra 2 (24 poäng) slåss om andraplatsen. Inga lag beräknas åka ur eftersom två lag (Gefle IF 2 och Skutskärs IF) redan dragit sig ur seriespelet.

Hagaström möter Hedesunda imorgon och Sätra tar emot Valbo på onsdag.

I femman är det IK Huge 3 och ÅIK/KSK som tampas i toppen men att spekulera i vilka lag som går upp är svårt eftersom antalet lag varierar från år till år. Huge möter Stensätra 3 idag och ÅIK/KSK möter Strömsbro IF 2.

Mer läsning

Annons