Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyheter från fyran

Annons

Jungsbo sänkte Korsnäs

Norrham vann igår komfortabelt mot Korsnäs med 4–0 och befäster därmed andraplatsen i tabellen.

Hemmalagets poängkung Calle Jungsbo inledde målskyttet – tidigt i första halvlek nickade han in 1–0.

– Det känns som att vi var det klart bättre laget genom hela matchen, kommenterade Norrhamtränaren Jonas Andersson.

Ledningen med uddamålet stod sig sedan till pausvila.

I andra halvlek ryckte ett laddat Norrham ifrån. Gästande Korsnäs hade inte mycket att sätta emot och då endast minuter återstod av matchen kom både 3–0 och 4–0. Det sista gjordes av Jungsbo som blev tvåmålsskytt den här kvällen.

Norrhammålvakten Charlie Kordes, blott 17 år gammal, gjorde sin första match för säsongen och tränaren Jonas Andersson var efter matchens slut nöjd med den unge talangens insats:

– Korsnäs hade några riktigt bra målchanser men de hade han inga problem med att rädda, berömde Andersson.

Calle Jungsbo 2, Christoffer Östergren, Gustav Jonsson

Tony Haga, Torsåker.

ca 60

Charlie Kordes (mv), Lukas Bergman (b), Ludvig Norelius (mf) och Gustav Jonsson (f)

Laget kan prestera bättre.

Hofors fortfarande utan seger

Bottenplacerade Hofors gjorde sin bästa match för säsongen men fick trots det se sig bli besegrat av Stensätra med uddamålet 0–1 (0–1).

En försvarsmiss i första halvlek utnyttjades på bästa sätt av Stefan Söderholm i Stensätra som gjorde matchens enda mål.

Hemmalaget kom till flertalet avslut i såväl första som andra halvlek men utan att få utdelning.

– Vi saknade en målskytt i dag. Det var skott i stolpen och någon nick utanför. Men vi är i alla fall på rätt väg, trots förlusten, säger Hoforstränaren Per Åhrlin.

Gårdagens sluttresultat innebär att Hofors får fortsätta jaga säsongens första seger. De tre poängen går därmed till Stensätra som håller sig kvar ovanför det nedre kvalstrecket.

Stefan Söderholm

Thomas Sterner, Gävle.

ca 100

Roger Persson (mf), Oskar Nilsson (b)

Hela laget kämpade

Semesterlir när Skutskär vann

Skutskär–Kungsgården 3–1 – och allt hände i andra halvlek. Det är tur att en fotbollsmatch har två halvlekar för den första kunde liknas mest som ett töcken av sura filtar på spelarna istället för matchtröjor samtidigt som ryggarnas siffror var utbytta med en text ”semesterstängt” på de flesta.

Förvisso inte på Johan Andersson och Christian Muhr i hemmalaget samt Johan Muhrén i Kungsgården som alla kämpade åtminstone det lilla vilket också skapade några chanser. Daniel Ytterbom på läktaren som ”spionerade” för sitt lag Sjötulls räkning fick säkert inte många rysningar av obehag i alla fall men sägas ska att var det något lag som visade någon vilja så var det bortalaget i början av matchen.

Andra halvleken tog Skutskär kommandot och visade bättre takter som också visade sig i målprotokollet.

– Vi kände vi hade mer ork än Kungsgården och i halvtidsvilan pratade vi ihop oss om det och tog ett bättre tag i det hela, konstaterade Skutskärs lagledare Torsten Stridh.

Peter ”Jacken” Jacobsson, gammal bandyhalva, nickade in första målet på hörna. Muhr serverade Gunnarsson en rejäl macka mitt på huvudet innan den riktiga spänningen infann sig på slutet.

Tre minuter före slutsignalen sågade sig nämligen Erik Lundgren och Marc Nordin igenom Skutskärsförsvaret och den sistnämnde kunde reducera till 2–1. Kungsgårdens anfallslusta på slutet straffade sig tyvärr för laget med resultat att Ever Alvarado kunde ”buffla” in 3–1-målet och fastställa segern till hemmalaget med en minut kvar.

1–0 (63) Peter Jacobsson, 2–0 (68) Tomas Gunnarsson, 2–1 (87) Marc Nordin, 3–1 (89) Ever Alvarados.

Johan Andersson, Christian Muhr, Stefan Gunnarsson

Johan Muhren, Erik Pihl, Anders Rinnström

Admir Hadziosmajsic Uppsala

2–3

60.

Hille vann med tennissiffror

Ett ungt Sandviken hade inget att sätta emot Hille. Gästerna hade kontakt i första halvlek, man gick till halvtidsvila med underläge 3–2, men mer än så blev det inte.

– De hade lite kontakt då vi bjöd dem på 1–1 men som tur var gjorde vi snabbt 2–1, sa Hilletränaren Björn Engeelar.

Hille presterade rakt igenom en bra fotboll, man höll sig ifrån långbollar och hittade varandra bra efter marken. Hemmalaget vann mycket boll på mittfältet och kunde snabbt organisera fina spelanfall. SIF, som inte hade en av sina bättre kvällar, fick mest jaga boll, tillslut tröt orken och hemmalaget kunde dra ifrån.

Bra i hemmalaget var avbytarna Johan Lundström, Viktor Elfving och Jocke Hagström.

– De kommer in och visar att de vill vara med och kämpa om platserna, sa Engeelar.

Hilles tvåmålskytt och duktige forward Jonas Jonasson hämtades av ambulans då han ramlat illa och bröt armen vid landningen. Tobias Wanke var gästernas piggaste för kvällen.

Jonas Jonasson 2, Anders Sundberg, Markus Hedberg, Niklas Hedqvist, Robin Quiras.

Tobias Wanke, Andreas Svensson.

Hasse Hellgren.

Julia Åstrand 2, Therese Sahlin.

265.

Mer läsning

Annons