Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt straffdrama för Sverige – OS-final väntar: "Nu är det bara guldet som gäller"

Sverige låg på försvar i stora delar, för att inte säga hela matchen, mot Brasilien. Det ledde till ett nytt straffdrama. Och på nytt blev det svensk straffsuccé – och nu väntar OS-final.

Annons

– Vad är det som händer. Det känns inte som att det är sant, det var hemmafans på nästan alla stolar. Men vi kände att vi hade allt att vinna, de vann med 5–1 senast vi möttes och de hade hela arenan med sig, säger Hedving Lindahl i Viasat.

Krönika: Vilka hjältar – det finns inga ord som beskriver vad damlandslaget precis har gjort

Nytt jubel för Sverige efter straffläggning. Den här gången efter att de slagit tillbaka Brasilien.

Favoriten och värdnationen Brasilien var det lag som tilläts ha det mesta av bollinnehavet under de 120 minuter som spelades på Maracanã i Rio de Janeiro medan Sverige satsade allt på kontringar.

Båda lagen skapade ett par bra målchanser under så väl ordinarie tid som förlängningenen, men inget avslut var tillräckligt bra för att överlista någon av målvakterna.

Istället skulle det, för andra gången i rad för Sveriges del, krävas en straffläggning för att skilja lagen åt.

Brasilien var först ut och skickade fram Marta, som slog en straff som Lindahl var på, men lyckades inte peta undan. Lotta Schelin ville inte vara sämre och skickade upp sin i krysset i första omgången.

Lindahl stod sedan för en fin räddning på Cristianes straff i omgång två. Kosovare Asllani missade, tyvärr för Sveriges del, även hon och det var lika på ett efter två omgångar.

Hedvig Lindahl räddade två av Brasiliens fem straffar.

Brasiliens tredje straff skickades i mål från Alves, trots att Lindahl gick åt rätt håll. Caroline Seger rullade sedan in sin straff för 2–2 efter tre omgångar.

Mittbacken Raffaele placerade fint in sin straff i burgaveln bakom Lindahl. Nilla Fischer rullade in sin straff i omgång fyra mitt i målet för 3–3.

Andresina tog hand om Brasiliens femte straff, som Lindahl räddade. Lisa Dahlkvist gjorde precis som mot USA på sin straff, det vill säga mål.

– Det verkar som att jag blivit bra på straffar på äldre dagar. Jag kände mig sjävklsäker och jag hade gjort min hemläxa så jag visste vart de skulle slå dem. Jag kune ha gått tidigare på någon, men det gick bra och jag tog två, säger Lindahl.

Och nu väntar OS-final för Sverige.

– Nu finns det bara en sak som gäller, och det är guldet, säger Lisa Dahlkvist i Viasats sändning.

Stort svenskt segerjubel efter straffläggningen mot Brasilien.

Mer läsning

Annons