Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omstart med intressant derby

Omstarten i damtvåan bjuder på ett spännande derby direkt.
I eftermiddag är Huge ute efter revansch på serieledande IFK Gävle.
– Hemma på Kastvallen brukar vi vara starka, säger Hugetränaren Leif Ek.

Annons

Huge bjöd på en blandad kompott av prestationer under vårsäsongen och startar hösten bara två poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

– Det är ingenting vi tittar på. Förra våren hade vi fem uddamålssegrar, nu har vi haft fyra kryss. Det är det som skiljer oss från toppen. Det är små marginaler men samtidigt har vi inte fått ut hundra procent av vår kapacitet.

– Men vi har inte gett upp det här än, det är inte omöjligt att gå i fatt IFK och då är det här naturligtvis en viktig match för att haka på, säger tränaren Leif Ek.

IFK Gävle ja, de hade en mer lyckosam vår och går in i hösten som serieledare.

– Inför säsongen hade vi målsättningen att förbättra fjolårets femteplats. Nu, inför hösten har vi sagt topp–3. Vi har ett ungt lag men självklart, är vi med där uppe när det närmar sig slutet så går vi förstås för seriesegern, säger IFK:s tränare Jocke Carlsson som förutom långtidsskadade Frida Ivarsson mönstrar ordinarie lag.

När lagen möttes i seriepremiären vann IFK en klar 3–0-seger på hemmaplan.

När Stensätra och Tierp möttes i sin seriepremiär blev det 3–1 till Stensätra. I dag är det returmöte på Vegavallen i Tierp.

– Tierp har kommit tillbaka bra efter en dålig start. Det kommer att bli en tuff match och med tanke på tabellen är det viktigt att inte förlora, men helst vill vi ju vinna, säger Stensätras tränare Mats Jansson.

Hans Stensätra får klara sig utan Malin Qvarnström som är avstängd i dagens match.

– Målsättningen är densamma som den vi gick in i säsongen med, att ligga i mitten och framför allt klara nytt kontrakt. Får vi ha alla friska och får fortsätta träna på bra tror jag också att vi kan avancera några placeringar, säger Mats Jansson.

Valbo är spelledigt den här helgen. De spelade sin match i omgång 10 redan i våras.

Mer läsning

Annons