Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Österfärnebo tvingades spela med åtta spelare

Valbo vann med klara 7–0 över Österfärnebo, men matchen kommer inte att bli ihågkommen för det som hände på planen. Ett kontroversiellt förspel innan matchen innebar att Österfärnebo var tvungna att ställa upp med endast åtta spelare på plan.

– Det är ett fruktansvärt lågvattenmärke av Valbos tränare, säger Österfärnebos tränare Mikael Hagström

Annons

Redan innan matchen var Valbo stora favoriter mot Österfärnebo. Och oddsen för en hemmavinst kunde knappt ha sjunkit lägre när Österfärnebo var tvingade att genomföra matchen med åtta ute spelare från start. Magsjuka och influensa hade slagit undan benen på mer än hälften av laget. Frustrationen i Österfärnebo lägret nådde inga gränser.

– Det är pinsamt att man kan hålla på sådär. Vi ringde förbundet och förklara situationen, men de har ju sina regler och det förstår jag. Men att inte Valbos tränare kan gå med på att ändra matchdatum när vi har så många borta är jävligt dålig stil, säger Mikael Hagström.

Enligt förbundets regler så måste lagen genomföra matchen om de inte kan komma överens om ett annat speldatum. Annars blir laget utsparkat ur serien. Vilket hade hänt om Österfärnebo inte hade spelat matchen.

– Jag har bara en kommentar till det här: Om man inte kan ställa upp med ett fullt lag på matchdag så har man inte i division 4 att göra. De hade kunnat ställa upp med pojklagsspelare men de vägrade. Jag hade flera pojklagsspelare på bänken, sa Valbos tränare Mikael Westin.

Matchen då? Den slutade 7–0 till Valbo, som nu får tillbaka sina avstängda spelare till nästa match mot Hofors på måndag.

Mer läsning

Annons