Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östlund utvisad – straffas av SIF

SIF:s mittback Johan Östlund blev utvisad i helgen.
Nu straffas han och får inte träna med A-laget.
– Älgarna borta, två gula kort i första halvlek – det räcker med den förklaringen, säger tränaren John Wall.

Annons

Sandvikens IF har haft en tung start på säsongen och i lördagens bortamatch mot Älgarna blev det en ny förlust, 0–1. Målet kom i 39:e minuten och kort därefter fick Johan Östlund sitt första gula kort. Fyra minuter senare var det dags igen och den utvisningen fick också tränaren John Wall att se rött.

Nu stänger han av Östlund från veckans träningspass med A-laget, och Östlund får träna med U19-laget i stället.

Jonas Österberg, som också han drog på sig två gula kort under den första halvleken i matchen mot Söderhamn, drabbades inte av samma öde utan fick träna på som vanligt.

– Det är en individuell prövning och bedömning. I Österbergs fall var det ett tvivelaktigt beslut från den assisterande domaren som låg till grund för utvisningen. Tittar man sig omkring finns det olika sätt att hantera saker och ting och det här är ett av dem, säger John Wall.

– Det hoppas jag verkligen inte att jag ska behöva.

Johan Östlund är ganska fåordig när Sporten når honom, men tycker även han att utvisningen var av den onödiga sorten.

– Ja, visst var det ett dumt kort att ta. Jag sprang in i en spelare och spelade tufft när inte bollen var i närheten. Men det första gula var inget speciellt, det kom i en situation som händer ideligen.

– Nä, aldrig.

Enligt Sportens källor finns ett missnöje i spelartruppen med behandlingen av Johan Östlund och frågan ventilerades efter träningen i går. Målvakten Peter Bergqvist har dock ingen kritik att framföra.

– Det är klart att det var en onödig utvisning, men det andra har jag ingen åsikt om. Det är upp till tränarna att sköta den biten.

Peter Bergqvist är den ende av SIF:s nyckelspelare som sluppit skador, där finns naturligtvis en del av förklaringen till lagets kräftgång så här långt.

– Det känns inte som kris ännu, men samtidigt får vi inte ta för lätt på det heller. Läget är svårt och vi har inte fått något flyt, varken i matcherna eller på träningar med alla skador. Men det kan gå fort, en seger kan lösa upp alla knutar, säger han.

Sandvikens IF, sist i tabellen med en poäng på fyra matcher, möter närmast Skiljebo hemma på lördag och sedan serieledande Dalkurd på bortaplan nästa helg. Två viktiga, men samtidigt ursvåra matcher.

Vi frågar kanslichefen Peter Svensson: Sitter John Wall säkert?

– Ja, det gör han, absolut. Vi har haft skador på viktiga spelare men det finns kvalitéer i laget. Nu är det bara hårt jobb som gäller för att vända det här. Förhoppningsvis kan David Svanberg vara med till helgen, det verkar så.

Mer läsning

Annons