Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övertidsmål sänkte SAIK

SAIK:s tappra fotbollskillar var riktigt nära poäng i den viktiga bortamatchen mot Gimo. Men oflytet grinar verkligen SAIK i ansiktet och på matchens sista spark gjorde hemmalaget 2–1. Lägg till att SAIK även fick två man utvisade och förlusten blir ännu jobbigare.
– Det här var en riktigt, riktigt jobbig förlust säger en deppad tränare, Peter Broman.

Annons

SAIK är just nu inne i en mycket avgörande fas av serien där man möter lag som ligger kring nedflyttningsstrecket i division 3 södra Norrland. Matchen mot Gimo var den första och efter senaste insatsen mot Assyriska Ungdom var humöret uppåt igen i laget.

Det var dock hemmalaget som gjorde matchens första mål. Det var i den 33:e matchminuten som Anton Westerberg hittade rätt. SAIK skapade en del chanser till kvittering men resultatet stod sig halvleken ut.

Det var ingen större fotbollsunderhållning som lagen bjöd på.

– Det var en usel plan att spela på och vi försökte spela långt och få fast bollen i deras försvarsbox. Något vi lyckades ganska så bra med, tycker Peter som fick se sitt lag kvittera en bit in på andra halvlek. Precis som i förra matchen var det Magnus Grip som nådde högst på en frispark och kunde nicka i 1–1.

– Vi är starka på fasta situationer, konstaterar Peter.

Men så kom då den olycksaliga sista minuten. Först drabbas Mats Sjödin av sitt andra gula kort och blir utvisad. Sedan kommer smäll två och tre. På matchens absolut sista spark avgör Gimo. Det är ett missförstånd i SAIK:s försvar som gör att poängen försvann. Sedan kommer utvisningen på Andreas Gillström som extra salt i såren.

Visst, SAIK ligger jättesist i serien, det kan ingen säga något om. Men på slutet har man kommit närmare och närmare och det borde väl kunna bli en seger snart?

Nästa chans är på lördag då man åker till Stockholm för möte med nästjumbon Karlberg. Ska chansen till fortsatt spel i trean finnas kvar är nog en seger ett måste.

Mer läsning

Annons