Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övriga matcher i fyran

Annons

SAIK:s måltjuvar slog till igen
FYRAN. SAIK lever högt på sina måltjuvar Daniel Vestlund och Anders Gustafsson. De gjorde två mål vardera när Hofors besegrades med 4–1.
Siffror som var i underkant och som borde vara mycket större. Men Magnus Johansson i HAIF-målet lyckades hålla nere siffrorna tack vare både tur och skicklighet. Gustafsson öppnade målskyttet med ett skott som såg ut som ett inlägg men Anders gör ju sådana mål.
Linus Nordsveen förarbetade skickligt Vestlunds första fullträff med en dribbling och inlägg från höger. Daniel Vestlund svarade för en elegant vändning och soloprestation innan 3–0-målet vilket i princip avgjorde matchen. SAIK:s båda ytterbackar Jonas Persson och Mikael Eklund deltog flitigt i offensiven vilket satte press på Hofors. Till det behövs ork och det har den sistnämnde som blivit maratonlöpare vid sidan av sitt fotbollsspelande.

SANDVIKENS AIK–HOFORS AIF 4–1 (3–0)
Mål, SAIK: Daniel Vestlund 2, Anders Gustafsson 2.
Mål, HAIF: Admir Hamzic.
Hörnor: 14–3.
Domare: Crister Bergström, Sandviken.
Publik: 100.
Utvisning: Daniel Vestlund, SAIK, (två varningar).
Bäst i SAIK: Ytterbackarna Jonas Persson och Mikael Eklund.
Bäst i HAIF: Mikael Backsell.

Frölander fixade första fallet för Hille
FYRAN. Hille fick inkassera sin första förlust för säsongen då laget förlorade med 1–0 borta mot Kungsgården i går.
Rättvist?. Inte speciellt, men Stefan Frölander gjorde ett mycket snyggt mål då det återstod sex minuter att spela då han tillsammans med Andreas Lindberg väggade sig igenom Hilleförsvaret och säkert placerade in bollen .
Efter en jämn första halvlek där Hille var det lite bättre laget tog Hille över det mesta efter paus. Dock utan att skapa alltför farliga målchanser. Den bästa kom i den första halvleken då en KSK-mittfältare strulade på mittplanen vilket resulterade i att Marcus Hedberg ställdes helt fri med Kungsgårdens målvakt Christer Setterholm som räddade. KSK spelarna såg lite trötta ut med kvarten kvar att spela så alla väntade på ett segermål för gästerna när Stefan Frölander slog till.
– Men det kändes som om vi hade mera ork än dom, sade matchhjälten Frölander efter trepoängaren.
Men Stefan Frölander menade även han att slutresultatet inte var helt rättvist. Hille är ett bra lag, men den här kvällen hade man svårt att få in bollen i motståndarmålet och då kan det gå så här.

KUNGSGÅRDEN-HILLE 1–0 (0–0)
Målet: 1–0 (84) Stefan Frölander.
Domare: Furat Kadhem, Sandviken.
Hörnor 4–7.

Skutskär krossade Överhärde – vann med 9–0
FYRAN. Målrikt, minst sagt, mellan Överhärde och gästande Skutskär. Gästerna var det bättre laget från början till slut och matchen avgjordes i upptakten av den andra halvleken.
Skutskär satte 3–0 och Överhärde kände sig som ett slaget lag. Men faktum är att man inte bara skulle komma att bli slagna, utan också överkörda.
Skutskär fick rejäl fart på målfabrikationen och satte ytterligare sex bollar i andra halvlek. Därmed visade matchuret hela 9–0 till Skutskär som bättrar på målskillnaden.
– Det här var ingen värdemätare. Överhärde var inte bra, men vi gjorde förstås en bra match, tyckte Skutskärstränaren Jörgen Öbrink.

ÖVERHÄRDE–SKUTSKÄR 0–9 (0–2)
Målen, Skutskär: Tomas Gunnarsson 3, Johan Svensson 3, Ignacio Fernandez, Robert Larsson.
Bäst i Överhärde: Ingen.
Bäst i Skutskär: Hela laget förtjänar beröm.

Korsnäs vände och vann
FYRAN. Årsunda inledde bortamatchen mot Korsnäs väldigt positivt. Under de inledande 20 minuterna var man det klart bättre laget och under den tiden kom också utdelningen. 1–0 prickades in i Korsnäsmålet efter dryga kvarten. Det väckte hemmalaget. Korsnäs tog över spelet och hann kruta in två bollar i nätmaskorna innan halvtidsvilan.
– Vi hade en riktigt bra period där. Smarta pass och snabbt spel, sa Johnny Andersson.
Närmare än en ribbträff i andra halvlek var inte Årsunda. Halvtidsresultatet stod sig matchen ut och därmed tog Korsnäs hem segern med 2–1.
– Det var rättvist, tyckte Andersson.

KORSNÄS–ÅRSUNDA 2–1 (2–1)
Målen, Korsnäs: Sebastian Eng, Sam Badru. Årsunda: Joakim Karlström.
Bäst i Korsnäs: Sebastian Eng, Sam Badru och Per Johansson.
Bäst i Årsunda: Nils-Olov Olsson.

Norrham vann rysare med uddamålet
Norrham vann igår med uddamålet efter en rysare på Skogsvallen i Sandviken.
– Stensätra var aggressiva framåt och vi fick inte mycket tid på oss, sa Norrhams lagledare Robert Öhrn efter slutresultatet 0–1 (0–0).
Båda lagen kom till match med delvis förändrade laguppställningar. I hemmalaget Stensätra fanns tre nya spelare med i startelvan. Gästerna Norrham däremot saknade några av sina, även om mittbacken Per Persson var tillbaka efter en tids frånvaro.
Det blev en spännande men mållös första halvlek. Båda lagen spelade offensivt samtidigt som antalet spelvändningar var många. I 19:e minuten var hemmalaget nära att ta ledningen, men bollen for strax över ribban. I 43:e minuten, ny möjlighet för Stensätra att göra 1–0 men Erik Persson i Norrsätramålet spikade igen också den gången.
I andra halvlek brakade helvetet löst. Det började med att Stensätra:s Mattias Ljunggren fick gult kort efter att han gått för hårt in i en närkamp. Sedan, i den 71:a minuten, kom matchens första och enda mål då mittfältaren Kalle Ljungsbo slog in 0–1 i öppet mål efter en retur från Stensätra:s målvakt Patrik Lindqvist.
Inte långt från slutet blev Norrham:s tränare Jonas Andersson utvisad till läktaren efter att han sagt några mindre väl valda ord till domaren i samband med en omdiskuterad spelsituation. – Det är inget man är stolt över precis, kommenterade Jonas kort till Sporten.
Minuterna innan slutsignalen hade hemmalaget Stensätra ett kanonläge att nå oavgjort, men Norrham spikade igen.
Det var en rysare som slutade med uddamålsseger för Norrham som krigar vidare i tabellen.

JOAKIM BJÖRKMAN

STENSÄTRA IF – NORRHAM 0-1 (0–0)
Målen: 0-1 (71) Kalle Ljungsbo
Varningar Stensätra: Mattias Ljunggren Norrham: Inga
Domare: Hasse Hellgren, Gävle
Publik: ca 75
Hörnor: 6-5 (3-4)
Bäst i STIF: Patrik Lindkvist (mv)
Bäst i NRHM: Erik Persson (mv)

 

Mer läsning

Annons