Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rallarbollen i Strömsbro spelades för nionde året i rad: "Ett bra sätt att avsluta säsongen på"

Sandvikens pojkar -04 var det lag som gick längst av Gästrikelagen på söndagen i Rallarbollen. De förlorade med 2–0 mot Brommapojkarna.
– Förra året fick vi silver och nu fick vi brons, det är en rolig cup, säger Liam Vabö, mittfältare i SIF.

Annons

SIF:s pojkar -04 tog brons i årets Rallarbollen.

Första gången Rallarbollen spelades var 2007, då var det en liten 5-manna cup utan fokus på resultaträkning. Cupen blev väldigt omtyckt och arrangemanget har nu fortskridit och är nu inne på sitt nionde år. Nu har det blivit en cup som Strömsbro drar ihop som en slags avslutning på säsongen varje år. Nu spelas den sju- och niomanna.

– Vi är väldigt nöjda med årets cup, vädret har varit perfekt, planerna har varit bra och jag tror att lagen har haft roligt, säger arrangören Thomas Östergren.

På lördagen spelades tre klasser, P05, P06 och F05. Och där blev Hagaströms P05, Sigtunas P06 och Sturebys F05 segrare.

Sandviken mot Brommapojkarna i semifinal i Rallarbollen.

Sporten var på plats på söndagen och såg semifinalerna där det Gästrikebördiga lag som gick längst i P04:s cup som alltså gick på söndagen spelade. Det var Sandvikens IF som mötte Brommapojkarna. Dock missade SIF finalen efter förlust med 2–0 mot Stockholmslaget. Men det var inga sura miner på Sandvikens -04 killar, tvärtom.

– Det var kul att spela cupen och vi fick bronsmedalj, säger Liam Vabö som är mittfältare i SIF:s P04.

Först var SIF lite besvikna efter förslut mot Brommapojkarna i semifinalen men sedan vände det och dom kunde glädjas åt bronset.

Och Sandvikens tränare Börje Carlsson kan inte göra annat än att berömma arrangemanget.

– Det är ett bra arrangemang och det är roligt för våra grabbar att få möta lite annat motstånd. Det enda som är väl att matcherna är lite korta för att kunna åstadkomma något, nu är det 2x15 kanske skulle man spela 2x20 åtminstone. Men annars har det varit toppen, säger han.

Förra året kom Sandvikens P04 tvåa i cupen och i år blev det alltså bronsmedalj. På söndagen spelade 16 lag och totalt både lördagen och söndagen var det 38 lag anmälda. Det var åtta lag från Gästrikland med på söndagen och åtta lag utifrån.

– Det är kul för våra grabbar att få möta andra att jämföra sig med, det har gått väldigt bra för dom. Dom spelar i två serier i år, både i P04 men även åldersgruppen över P03, där går det bra för dom och dom har även gått vidare i DM i den gruppen så det är duktiga killar, säger Carlsson.

Sefonias Sällberg, vänsterback, Jafet Zewengel, högerforward, Liam Vabö, mittfältare och William Andersson, mittback. Alla fyra visade stolt upp sina bronsmedaljer efter semin.

I söndagens final möttes Enebyberg och Brommapojkarna där det blev 0–0 efter full tid men Enebyberg tog hem guldet efter straffar.

Mer läsning

Annons