Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rauschenberg målskytt på straff för GIF mot AIK

/

Det är inte varje dag Gefle IF spöar AIK med 4–0.
Men när klubbarnas U21-lag möttes på Gavlevallen blev det slutresultatet.
– Vi hade bra effektivitet på målchanserna och dessutom ett bra försvarsspel, summerade tränaren Thomas Andersson till Gefles hemsida.

Annons

Det tog en halvtimme för GIF att ta ledningen och greppet i matchen. Samuel Gussman var först på en andraboll utanför straffområdet efter en frispark och siktade snyggt och gjorde 1–0. Tvåan kom bara fyra minuter senare när Lucas Eliasson kontrade in bollen efter att Tshutshu Tshakasua spelat fram.

– Det var en bra kontring. Vi vände spelet från vänster till höger – och sedan ett bra avslut av Lucas, sa Andersson vidare till geflefotboll.se.

Ett bra försvarspel gjorde att AIK inte skapade så mycket. Bara två stycken bra möjligheter kunde räknas in på hela matchen.

I stället gjorde Martin Rauschenberg sitt första mål i GIF-tröjan när han placerade in en straff sedan Kevin Persson blivit fälld och Tshutshu Tshakasua ökade på i mitten av andra halvlek.

Lagens A-lag möts redan på söndag – då i en träningsmatch på Skytteholm i Solna. GIF skulle ha spelat hemma på lördag mot Hammarby men den stryks då Stockholmslaget gick vidare i cupen och har match där i stället.

Mer läsning

Annons