Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rengsjö vann vattenkriget mot Järbo

Det blev förlust för Järbo i trean i går. I regnet på Gullhedens IP blev det 1–3 (0–2) mot Rengsjö. – Jag tycker ändå att vi var det bättre laget, säger Järbotränaren Olle Rommedahl.

Annons

Järbo har haft det besvärligt mot Rengsjö den här säsongen. Med gårdagens förlust inräknad har det endast blivit en poäng efter två möten.

Inte heller i går fick Rommedahls adepter ”det gröna fältets schack” att fungera. Även om laget stundtals förde matchen och skapade flertalet målchanser, saknades effektiviteten i avsluten.

– Idén var att vi skulle föra spelet. Vi skapade också flest målchanser men vi måste göra mål och vara effektivare, säger Rommedahl.

I den första halvlekens prolog såg det dock lovande ut. Redan i den femte matchminuten skapades den första ordenligt farliga målchansen. En stund senare, i den 8:e minuten, blev Christer Gunnarsson fälld och domaren Markus Jepsson dömde straff till Järbo. Straffläggare Andreas Ekberg stegade fram till straffpunkten, la bollen till rätta men tvekade i det avgörandet skottögonblicket. En löst slagen boll till höger var inget problem att greppa för Olov Linck i Rengsjömålet. Närmare mål än så kom inte Järbo före paus.

I andra halvlek rullade det på bättre. I 47:e minuten rullade Erik ”dalmasen” Lundin in reduceringen som betydde 1–2. Närmare än så kom inte Järbo i målprotokollet och Rengsjö vann till sist vattenkriget på Gullheden med 3–1.

Mer läsning

Annons