Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ribbträffar räcker inte – Brynäs närmare trean

Ytterligare en förlust och ett steg närmare division 3. Samtidigt som Brynäs förlorade med 2–1 hemma mot Sollentuna vann Råsunda mot Heby med samma siffror och det är nu tre poäng upp till kvalplatsen med tre matcher kvar att spela.

Annons

– Klart det blir svårare och svårare att fixa det här ju fler matcher som går, säger Brynäs tränare Dennis Berglund som väljer att inte sitta hemma på kammaren och räkna på olika tabellalternativ.

– Nä, det är ingen idé. Vi måste vinna nu. Det är bara det som räknas.

• Frej borta lördagen 20 september.

• Söderhamn hemma lördagen 27 september.

• Västerås IK borta lördagen 4 oktober.

Där är de tre räddningsplankorna för Brynäs...

Men haltar spelet som det gjorde under de 45 första minuterna i går kommer det inte att gå vägen. Det var tamt, blekt, intetsägande och idéfattigt – rakt igenom. Inte blev det direkt bättre av att Ronnie Hellberg gjorde 1–0 för Sollentuna efter 50 sekunder.

– Klart det satt i ett tag. Men det går inte att förklara bort hur ofattbart blekt det var före paus. Visst är Sollentuna ett bra fotbollslag men det var genant att se hur dåliga vi var.

Det kunde bara bli bättre i andra halvlek. Det blev det också...

Spelet flyttades upp och det gick lite snabbare. När Pelle Carlsson gjorde 1–1 halvvägs in i halvleken var det faktiskt motiverat. Men det tog bara tre minuter för Sollentuna att på nytt ta ledningen.

Vid första målet slog Ronnie Hellberg till efter en frispark upp i Brynäs straffområde, när samme man gjorde 2–1 kom det efter en hörna.

– Vi är knappt division 4-mässiga på fasta situationer emot oss. Vi vet om det men kan inte göra någonting åt det. Det är faktiskt under all kritik att bollen inte kommer bort och det är samma visa varje gång. Motståndarna får göra mål på andra-tredje chansen i straffområdet. Nu är man livrädd varje gång vi får en hörna mot.

Dennis Berglund skakade lätt på huvudet om lagets stora akilleshäl.

Brynäs jagade en kvittering och de sista fem-sex minuterna skapades bättre chanser än under hela matchen tidigare. Inbytte Anders Stenberg kom fri men målvakten gjorde en benparad och Fredrik Luthbom nickade med två minuter kvar bollen i ribban.

– Tidigare har vi haft lite flyt och Martin Sundström i målet har räddat oss kvar och vi har kvitterat. Men den här gången hade vi marginalerna emot oss. Men vi får ladda om och gå vidare.

Men snart krävs det en liknande mirakelräddning som ifjol höst om Brynäs ska nå ett kvalspel och där fixa ett nytt kontrakt.

Mer läsning

Annons