Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så gick det i Upplandssexan

Annons

Derbyseger för Ullfors

Herrsexan. Ullfors var det effektivaste laget i derby mot Tierp.Hemmalaget vann med 3-1 efter att ha haft ledningen med 1-0 vid pausvilan.

Ullfors satte sitt första mål redan efter tio minuter och var också det dominerande laget före paus.

- I andra halvlek kom vi starkt tillbaka och spelade riktigt bra de första 20 minuterna, sa Tierpstränare Ulf Lindström, som ansåg att hans lirare borde ha fått en poäng med från den här matchen.

Men det gäller ju också att göra mål. Inom loppet av två minuter före halvtimman av andra halvlek, så var det i stället hemmalaget som passade på att sätta två strutar. Fredrik Melin ordnade både 2-0 och 3-0.

Issam Boukadida fixade ett reduceringsmål för gästerna, men mer orkade inte Tierp med i den här matchen.

- Jag tycker att vi vann helt rättvist. Tierp hade kanske mer boll, men det var vi som hade de flesta chanserna sett till hela matchen, sa hemmatränaren Sven Olov "Lappen" Nordqvist som gav det bästa betyget till Sven Erik Karlsson, Fredrik Melin och Mattias Westin.

Karlholm vann med tennissiffror

Herrsexan. Serieledarna Karlholm befäste sin ställning efter hemmamötet med Iron. Nu blev det också en målrik match där hemmagrabbarna "slumrade" till med dryga kvarten kvar av matchen.

Karlitgänget ledde då med mycket klara 4-1 och det såg säkret ut.

Men gästerna ordnade till två överraskande mål inom loppet av tre minuter. Ställningen ändrades till 4-3 och lite oro spred sig i hemmaleden.

- Men vi kom snabbt igen och satte 5-3 med kvarten kvar och när vi sedan gjorde 6-3 fem minuter senare så var matchen vunnen, sa en nöjd Andreas Westin tränare för Karlholm.

Även om det blev lite svängigt i matchen så vann hemmalaget helt rättvist.

KARLHOLM - IRON 6-3 (1-1)

Karlholms målskyttar: Daniel Lindqvist 3, Andreas Lundgren, Daniel Sjöberg, Rasmus Jansson.

TÖFF nära kryss

Herrsexan. Med bara tio minuter kvar att spela satte Emil Melin 2-2 för Töff i bortamötet med Börje. Men hemmalaget kunde med fem minuter kvar sätta segermålet.

Den första halvleken slutade mållös. Men innan kvarten var spelad av andra halvlek hade Börje satt två mål i gästernas bur.

Nu kom ändå gästerna tillbaka, Conny Seppälä kunde slå in en straff och då återstod mindre än 25 minuter av matchen.

- När sedan vi också kunde kvittera så såg det ut att bli en poäng. Men Börje var bättre och vann rättvist, sa gästernas tränare Andreas Nygren.

BÖRJE–TÖFF 3-2 (0-0)

Töffs målskyttar: Conny Seppälä (straff), Emil Melin.

Mer läsning

Annons