Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sådär ja, nu är Järbo inte sist längre

Tredje raka segern – och Järbo är inte längre jumbo i division 3 södra Norrland.
I går skickade laget ner Ytterhogdal till den positionen, efter en 2–1-seger.
– Nu är vi snart på fast mark, lovar 1–0-skytten Daniel Larsson.

Annons

Tack vare två raka segrar mot Strand, hade Järbo samlat på sig en stor dos självförtroende till gårdagens bottenmöte med Ytterhogdal.

Det märktes, i alla fall stundtals. Järbo fick en drömstart – när Daniel Larsson tryckte in 1–0 redan efter sex minuter.

– Nils-Olov Olsson slog in en stekare som jag tog ner på bröstet. Sedan drog jag in bollen i bortre hörnet, det kändes riktigt skönt, säger Daniel efter att de tre poängen säkrats.

Det satt hårt åt till slut. Ytterhogdal ägde mycket boll matchen igenom, och efter 2–0 i halvtid fick Järbo inrikta sig på försvarsspel i stort sett helt och hållet.

Men när Ytterhogdal väl nådde straffområdet, knöt det sig fullständigt.

– Vi gjorde det riktigt bra defensivt, vi släppte inte särskilt många bollar bakom backlinjen. Vi hittade rätt balans i laget, både defensivt och offensivt, säger Daniel Larsson.

Järbo har fått ordentlig luft under vingarna och enligt Daniel Larsson ska den fina formen inte vara någon tillfällighet.

– Nej, nu har vi distanserat Ytterhogdal och snart är vi på fast mark. Det här var tre fruktansvärt viktiga poäng. Vi har haft missflyt tidigare, men just nu är det ett jäkla go i laget.

Efter segersången i omklädningsrummet kunde Järbos tränare Joakim Johnsson nöjt konstatera:

– Vi är inne i ett stim. Självförtroendet är på topp och formen är det heller inget fel på.

– Det är svårt att svara på, men vi har hela tiden fortsatt med vårt spel. Vi har funnit tryggheten.

Det återstår att se om Järbo kan fortsätta att plocka poäng – mot tuffare motstånd. Närmast väntar Brynäs på bortaplan, ett Brynäs som för tillfället är under isen.

– Vi tror på oss själva och har kört på kontinuitet. Nu börjar det äntligen ge utdelning, och jag hoppas att det fortsätter så även mot lag högre upp i tabellen, avslutar Daniel Larsson.

Mer läsning

Annons