Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK tillbaka i tabelltopp

SAIK vann enkelt och solklart kommunderbyt mot Stensätra med 5–0. Därmed är serieledningen tillbakatagen efter att ha varit utlånad ett dygn till Norrham.

Annons

Segern blev extra enkel tack vare att gästerna fick Erik Steen utvisad redan efter en kvart för sedan var det bara ett lag på banan som kunde rulla boll lite som man ville.

– Det blev inte lika spännande som väntat och jag förstod att de skulle få svårt att hota oss, menar SAIK–tränaren Johan Forsström.

Stensätra höll jämna steg fram till utvisningen för snack efter ett gult kort. Åtminstone målmässigt. Murat Ar spräckte nollan efter att listigt ha avvaktat innan han rullade in bollen bakom Patrik Lindkvist.

Ledningsmålet följdes av två riktiga kanoner.

Hemmaforwarden Daniel Westlund avlossade bössan och mittfältaren Andreas Gillström ville inte vara sämre utan slängde iväg rena bomben från distans.

Redan där kändes derbyt avgjort även om Dzevad Glibo gjorde sitt bästa för att reducera men skottet smet precis utanför.

– Vi pratade i halvtid om att vi inte skulle minska i tempo men det är precis vad som händer säger Forsström, utan att låta allt för besviken.

Och tacka för det. Hans lag öser in mål framåt och har bara släppt till tio bakåt på femton matcher. Effektivt!

Mer läsning

Annons