Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken+GIF=Sant

Nästjumbo i division 2 norra Svealand – och en diger skadelista.
Sandvikens IF går en tuff höst till mötes.
Då kan Gefle IF lägga plåster på såren. För en vecka sedan tecknades nämligen ett låneavtal mellan klubbarna.

Annons

Emil Oremo, Christopher Lundin, David Svanberg, Tobias Wanke, Johan Östlund, Anders Stenström...

Ja, listan på skadade SIF-spelare kan göras lång – och laget befinner sig minst sagt i en besvärlig sits i tabellen.

Då kan det vara bra att hitta ett ljus i tunneln. Resten av säsongen har SIF möjligheten att låna två stycken kontrakterade spelare, under 23 år, – av Gefle IF.

– Vårt skadeläge är ju inte det bästa, vilket också syns i tabellen. Därför känns det bra att vi lyckats teckna ett låneavtal med GIF. Vi tog kontakt med Pelle Olsson för en vecka sedan och vi kom snabbt överens, berättar Tony Jennevret i SIF:s sportkommitté.

I första hand är det tänkt att mittbacken Olof Mård ska kunna lånas in, men även någon annan spelare kan bli aktuell.

– Allt beror på vilka spelare GIF vill släppa, och om vi sen vill låna. Det är ingen garanti att vi ska få låna spelare, men jag tror nog att det kan bli några under resans gång, säger Jennevret.

Olof Mård finns med i GIF:s 16-mannatrupp till måndagens allsvenska möte med Djurgården, vilket utesluter möjligheten för SIF att låna honom till eftermiddagens bortamöte med Gamla Upsala.

– Jag tror att Olof kommer att spela några matcher för oss, däremot törs jag inte svara på hur många, säger Tony Jennevret.

I fjol hade GIF ett liknande avtal med dåvarande division 1-klubben Falu FK, i dag seriekollega med SIF.

GIF:s tränare och sportchef Pelle Olsson tycker att modellen har fungerat utmärkt.

– Det är många klubbar som arbetar på det här viset. En viktig fråga man bör diskutera är hur matchningen av talanger ska ske på bästa sätt, säger Pelle.

SIF fick i går klartecken för att den före detta GIF-anfallaren Antouman Jallow, senast i Portland Timbers i USL First Division, är spelklar till matchen mot Gamla Upsala.

– Med sin erfarenhet blir han definitivt ett lyft för klubben, säger Tony Jennevret.

SIF:s spelande tränare Peter Bergqvist är hoppfull, trots det mörka skadeläget.

– Vi kan inte lägga för stort fokus på det. Vi har 16-17 spelare som har tränat kontinuerligt och samtliga ser jättebra ut för tillfället, säger han.

Under uppehållet bestämde sig mittfältaren Robin Sundberg för att lämna SIF, på grund av att han fick svårt att kombinera fotbollen med sitt civila arbete. Eventuellt återvänder han till IK Huge.

SIF-truppen mot Gamla Upsala: Målvakter: Peter Bergqvist, Niklas Nyström. Backar: Jonas Österberg, Zohair Tehini, Khochin Ali, Jimmy Hansson, Beston Mohammedzadeh. Mittfältare: Filip Johannesson, Eldar Abdulic, Alexander Svanberg, Rickard Wiklöf, Christian Gauffin. Anfallare: Shiri Dadgar, Antouman Jallow, Andreas Svensson, Nermin Celjo.

Mer läsning

Annons