Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken tog sig upp på kvalplats

Det blev mer nervöst än det hade behövt vara.
Men efter 2–0 mot Älgarna är nu Sandvikens IF äntligen över nedflyttningsstrecket.
– Det känns otroligt bra, säger inhopparen Filip Johannesson som avgjorde ödesmatchen för gott på tilläggstid.

Annons

Förutsättningarna var klara för SIF inför matchen mot Älgarna i går. Vinst och laget skulle ta sig upp från de skrämmande nedflyttningsplatserna till en något mindre mardrömslik kvalplats. Förlust och en framtid i division 3 skulle komma allt närmare.

Och till slut gick det vägen för Rödvästarna, även om det inte var någon promenad i parken.

SIF satte full fart från början och tog också ledningen efter bara 13 minuter då Antouman Jallow sköt från nära håll. Hemmalaget fortsatte sedan hota framåt, men det skulle dröja länge innan matchen definitivt avgjordes.

Tobias Wanke hade ett rungande skott i ribban i den första halvleken och Anders Stenström var på väg igenom flera gånger, men det dröjde ända till den 92:a minuten innan matchen avgjordes.

Filip Johannesson, som då bara varit på planen i fyra minuter, kontrade på egen hand från långt ner på egen planhalva och sedan avslutade han själv nere i målvaktens högra hörn.

– Det kändes otroligt bra. Men man får ta vara på de chanser man får, säger Filip Johannesson själv om att göra mål efter så kort tid på planen.

– Det var riktigt nervöst. Jag tycker att tvåan borde ha kommit mycket tidigare, säger målskytten.

Även spelande tränaren Peter Bergqvist hann med att bli orolig från sin plats i hemmamålet.

- Det är klart att man kollar en del på klockan och funderar på resultatet, säger han.

– Man vet ju att en 1-0-ledning är otroligt bräcklig. Det räcker med ett misstag från oss så är det 1-1, fortsätter målvakten.

I och med segern går SIF om Råsunda och upp på kvalplats. Och eftersom Falun samtidigt förlorade sin match innebär det att SIF bara har en poäng upp till helt säker mark. Laget har dessutom kvar att möta Falun i den sista omgången, men innan dess väntar match mot tabelljumbon Söderhamn och topplaget Frej.

– Det är cupkaraktär på alla matcher som är kvar nu. Vi får fortsätta att kriga för vår existens, men om vi spelar som vi gjorde i dag så kan det nog gå, säger Peter Bergqvist.

Mer läsning

Annons