Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikens IF klart för SM-kvartsfinal mot AIK


Sandvikens IF:s flickor 16 spelade övertygande under helgens SM–kval och hade inga problem att ta sig vidare ur gruppen.


Nästa uppgift blir en betydligt tuffare.


Nu väntar mästarna AIK i en kvartsfinal på bortaplan.

Annons

– Tuff lottning, men också inspirerande att få möta ett sådant motstånd. Vi ska njuta av att spela den här matchen och kämpa för varandra, säger Sandvikens tränare Niklas Spångberg.

Under måndagseftermiddagen genomfördes lottning och nog är det en tuff lottning allt. Förra årets vinnare av SM för F16 var just AIK och även om det är ett nytt lag så har man flera etablerade spelare i form av bland annat ungdomslandslagsspelare som Saga Nygård och Filippa Wallén.

– Självklart blir det en svår match, men pressen är på dem och vi är tillräckligt bra för att vara ett av de sista åtta lagen så vi ska göra allt vi kan, säger Spångberg.

I kvalet slog Sandviken ut både Hille IF och Uppsalalaget Vaksala SK. Den avgörande matchen spelades på söndagen mot Vaksala där Sandviken gjorde mål redan efter en minut i form av ett nickmål som Fanny Östergård styrde in efter en hörna av Emelie Lindmark.

SIF fortsatte att kontrollera spelet med mycket bollinnehav och flera vassa lägen där laget hade chansen att stänga matchen. Men även fast Sandviken inte gjorde fler mål kom inte Vaksala närmare än en chans som Sandvikens målvakt Alva Engstrand lyckades rädda genom att tippa bollen upp i ribban.

När domaren blåste av matchen var slutresultatet 1–0 och Sandvikens IF var klart för kvartsfinal.

Mer läsning

Annons