Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätra skrällde och vann All Star Trophy

Det blev överraskande IK Sätra som tog hem förstapriset på 10000 kr i Allstar Trophy på Jernvallen i Sandviken.
I finalen besegrade man Järbo med 4-2 och det var en mycket välförtjänt segrare.

Annons

– Vi gör en mycket bra turnering och vi trodde på det här hela tiden. Så underbart, jublade en av många ledande spelare i Sätra, Babak Gafori.

Det syntes redan i gruppspelet på lördagen att IK Sätra skulle bli att räkna med och även om man inte tillhörde förhandsfavoriterna så imponerades man av deras snabba fötter, kreativa passningsspel och sylvassa avslut. I en, på förhand, rätt svår grupp med Gstrike-Hammarby, Torsåker och Järbo så blev man klara gruppsegrare efter oavgjort i första matchen mot G-H följt av två vinster.

Segern mot Järbo var en tydlig indikation på att man bemästrade de annorlunda och svåra förhållanden som futsal innebär.

– Vi spelade bra på fredagen och det gav oss ett bra läge inför slutspelet, menade tränaren Christoffer Fransmo.

En relativt lätt åttondelsfinal mot Tierp gav sedan en betydligt tuffare kvart mot starka Hofors som många kanske räknade som en av favoriterna bakom SIF. En tuff match där Sätra knep segern med 5-4. efter fyra mål av fantastiskt duktige Babak Gafori.

SIF mötte Årsunda i sin kvartsfinal och det var sånär att Bernhardssons gäng spelade bort storfavoriten men hemmaklubben vände precis i slutet till uddamålsseger med 6–5.

Den tredje kvartsfinalen blev en av turneringens största behållningar efter att Stensätra tidigt nästan avgjort matchen så utnyttjade SAIK den mycket lyckade regeln att plocka målvakten och ta in en "västspelare" likt handbollen. Det förändrade matchbilden fullständigt och Stensätra fick omgående problem. Nu gick SAIK ikapp och matchen gick till förångning men där kunde ändå Stensätra avgöra.

Fjärde laget till semi blev Järbo som, utan att imponera slog ut Ockelbo med uddamålet. I semifinalerna ställdes sedan IK Sätra mot SIF i den första och med de hcp-straffar som lag i lägre serie får skaffade man sig ett litet momentum som man trodde skulle behövas i den här matchen. Nu blev det en relativt enkel match för Sätra som med en otroligt snabb och fräck fotboll inte gav de rödklädda en chans.

– Vi var väldigt inspirerande av att få möta SIF och vi trodde verkligen på det. Vi har många spelare som är snabba och kanske är inte SIF samma inomhuslag och jag tror vi hade 7-0 rätt tidigt och då blir det så klart svårt för SIF att vända, sa en mycket nöjd Babak Gafori.

Den andra semifinalen blev däremot en helt annan match där Stensätra inte tilläts sela i sitt höga tempo. Järbo gjorde det bra i sitt kompakta försvarsspel och även om Stensätra imponerade under turneringen och hade varit spännande att se i en match mot Sätra så var ändå Järbo värda sin finalplats när man visade sin rutin inomhus.

Finalen blev sedan en kamp mellan två tuffa lag och det var tur att bröderna Mikael och Magnus Mossberg, iklädda domartröjor som gav minnen från sent 80-tal, höll ordning på tillställningen. Sätra hade ändå det mest kreativa spelet och vann mycket välförtjänt årets upplaga.

– Jag tycker vi är värda segern, vi spelar som ett lag och har många spelare som passar bra inomhus, avslutade tvåmålsskytten Iskan Ahmed innan hela laget stormade intervjun i ett galet segerrus.

Mer läsning

Annons