Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätratjejerna tog nya viktiga poäng

IK Sätra tog en mycket viktig seger i damtvåan när man på lördagen tog emot tabelltrean Sundsvall FK.
– Återigen en lagseger, konstaterade Sätratränaren Leif Hollsten efter vinst med 3–1.

Annons

Sätra var det lag som i första halvlek både hade det bästa spelet och skapade målchanserna. Helt följdriktigt tog laget också ledningen med 1–0 när Ida Markström i ett friläge rundade Sundsvalls målvakt och enkelt placerade in bollen i det öppna målet.

Sätras Felicia Sundin hade i första halvleks sista minut också en nick som så när hade givit 2–0.

Det enda Sundsvall skapade under första halvlek var en halvchans på en frispark.

I den andra halveken var spelet till en början jämt men efterhand tog Sätra över spelet och återigen började laget producera både hörnor och målchanser. Framförallt genom Ida Markström, som i andra halvlek var mycket bra, tills hon när tio minuter var kvar av matchen byttes ut. Trött men mycket nöjd med sin dag.

2–0-målet kom till efter hörna där hörnläggaren och Sätras bästa för dagen, Albijana Sefa serverade till Veronika Larsson som forcerade in bollen, en halvmeter från mållinjen.

Sundsvall stack emellan med en reducering av mittbacken och lagkaptenen Emilia Eklund som från nära håll avslutade. Hon spelade som forward sista tio minuterna när Sundsvall gick ner på trebackslinje och satsade allt för att försöka gå ikapp.

Tack vare det blev det många ytor för Sätras anfall som genom ett missförstånd i Sundsvalls försvar i den 88:e minuten kunde göra 3–1, där Gabriella Eriksson var sist på bollen.

Leif Hollsten, igen:

– Vi är nykomlingar i tvåan och med det här unga laget finns det en ljus framtid, snittåldern ligger på cirka 17 år. Nu tog vi poäng för tredje matchen i rad, två vunna och en oavgjord. Hänger vi bara kvar så kan vi efter det bara sikta uppåt.

1–0 (39) Ida Markström, 2–0 (51) Veronika Larsson, 2–1 (87) Emilia Eklund, 3–1 (88) Gabriella Eriksson.

5–4 (2–3)

1. Sundsvall FK: 1.

Thomas Sterner.

Ett fyrtiotal.

3: Albijana Sefa, mf

2: Ida Markström, f

1: Veronika Larsson, mb

Mer läsning

Annons