Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se upp: Nu laddar Mickan om

I fjol gjorde hon sex mål fler än Marta och blev den bästa målskytten i Sverige.
– Jag hoppas det ska gå minst lika bra i år också, säger ”Mickan”, som gjorde 29 mål på 18 seriematcher.

Annons

Det där med bäst i Sverige stämmer väl bara delvis. Hon blev bäst i förbundsserierna (damallsvenskan till division 2), hur målskyttet i lägre divisioner såg ut ska vi vara osagt.

Men Mikaela Andersson, även kallad ”Mickan”, har gjort mängder med mål i många år nu. Både i Skutskär och nu i Huge. I fjol blev det alltså hela 29 stycken på 18 matcher. Ett snitt på 1,56 mål per match.

– Förra säsongen var en av mina bästa säsonger, säger hon.

Och att göra fler mål än världsstjärnan Marta kan väl inte vara helt fel...

– Nä, det var jätteroligt. Fast hon hade nog lite tuffare motstånd än vad jag hade, säger Mickan.

Men faktum är att trots att hon blev bästa målskytt vann hon inte ”Guldskon”. Gör man ett mål i allsvenskan räknas det som 1,5 mål och därför vann i stället just Marta på 34,5 (23 gjorda mål). Mickan blev faktiskt lite förvånad över att det gick så bra målmässigt.

– Jag hade väl egentligen inte väntat mig det. Jag kom ju från en lägre division, säger hon och syftar på flytten från Skutskär.

Men mål blev det, bland annat gjorde hon hela sex stycken i sista omgången då Bergsjö besegrades med 14–0.

– Det känns inte som om det kommer bli lika många mål i år, eftersom det här är en mycket tuffare serie vi spelar i jämfört med i fjol. Det finns många vassa lag i den här serien, säger Huges tränare Leif Ek.

Men med Huges nyförvärv Lovisa Hübinette ser Huges anfall ut att bli oerhört intressant.

– Lovisa är jätteduktig och kommer att bli riktigt bra. Det är kul att hon kommit hit. Det har gått bra på försäsongen och vi kompletterar varandra bra, tycker ”Mickan” Andersson.

Tränaren Leif Ek håller med.

– Lovisa är ju också en bra målskytt och gjorde massor med mål tidigare när hon spelade i Strömsbro. I träningsmatchen mot Kvarnsveden spelade bland annat Lovisa fram till Mikaelas alla tre mål.

Den matchen slutade 4–2. Frågan är om Huge inte har det vassaste anfallsparet i tvåan.

– Det kan mycket väl vara så, säger Leif Ek.

Förutom Lovisa Hübinette har också innermittfältaren Tove Wahlén hämtats från IFK Gävle. Det kan också bli ett utmärkt nyförvärv anfallsmässigt. För i år ser Huges anfallsspel ruggigt bra ut. Nu gäller det bara att täppa till bakåt också.

Men som sagt. Anfall är bästa försvar.

Mer läsning

Annons