Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexpoängsmatch för Strömsberg

Efter fyra raka matcher utan förlust ser Strömsberg ut att kunna göra en bra höstsäsong. I dagens möte med tabellgrannen Rotebro så skulle ju en seger betyda mycket för båda lagen.
Båda lagen har spelat hem 23 poäng. Det skiljer i målskillnad men det är jämt här också – bara ett plusmål till Strömsbergs favör.

Annons

En seger i bortamötet på Skinnaråsen skulle ju stärka Strömsbergs tabellposition inför höstsäsongens slutspurt.

– Jag tror på minst en poäng och det har känts som vi är inne i en positiv trend, säger Strömsbergs chefstränare Conny Asklöf.

– Jag tycker också att vi är på väg tillbaka till rätt nivå igen. Vi har också två kryss och en storseger (Kvarsveden 5–0) på de senaste matcherna. Tyvärr har vi dock både spelmotorn Simon Grudéus och Marcus Hägg avstängda, så det blir lite ändringar i laget, säger Asklöf.

– Vi ska väl försöka behålla trenden. Strömsberg har ju aldrig tagit stryk av Rotebro, menar Johannes "Jossa" Ericsson, som kom tillbaka i förra mötet med Västerås efter flera matchers bortavaro på grund av skada.

– Nu känner jag inget av skadan så det här ska nog gå bra, siar Jossa.

En match i matchen blir det mellan målkungarna Björn Berglund och hemmalagets Johan Hedman, som tillsamman toppar tvåans skytteliga.

I Rotebro suktar man naturligtvis efter en första seger över Strömsberg.

– Ja, det vore väl på tiden att vi kunde vinna över Strömsberg. På fem möten har vi aldrig lyckats vinna, säger Christer Holm

–Vi har ett par skadade spelare, men skyttekungen Johan (Hedman) finns ju med.

– Strömsberg är svårspelade och mycket tunga aµtt möta. Men jag hoppas nu att vi kan vända vår negativa trend, avslutar Christer Holm.

Naturligtvis håller också avstängde spelmotorn Simon Grudéus tummarna för sina lagkompisar. Den här gången från rinkside.

Mer läsning

Annons