Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF föll i genrepet – tränaren nöjd ändå

Sandviken förlorade med 2–0 mot division 1-laget Akropolis på bortaplan i genrepet inför seriestarten nästa helg.
Men SIF-insatsen var ändå fullt godkänd.
– Vi visar än en gång att vi kan matcha lag från högre divisioner och nu ska vi ta med oss det till vår serie. Då kan det bli en riktigt rolig säsong, säger tränare Tony Andersson.

Annons

Sandviken har under försäsongen spelat 14 träningsmatcher och två cupmatcher. I fem av träningsmatcherna har motståndet varit lag som spelat i högre divisioner. Något man valt att göra.

– Det ger inte grabbarna något att möta lag där vi vet att vi kanske vinner med ett par mål. Därför är det extra skönt att vi inte har fallit ur i någon av dom här matcherna utan vi har stått upp bra i varje match, säger Tony.

I matchen mot Akropolis så skapade man också en del bra lägen till att ta ledningen och i större delen av första halvlek var man minst lika bra som hemmalaget. I andra halvlek fick dock Akropolis mer av spelet och kunde på en mycket vacker frispark ta ledningen. Man ökade också bolltempot en aning och då fick Sandviken lite jobbigare att hänga med.

– Det är ett bollsäkert lag och vi hade svårt i andra halvlek att skapa något eget spel. Men vi gör en bra avslutning i alla fall och visar att vi är fysiskt starka och orkar i hela 90 minuter, säger Tony som nu ser fram emot seriepremiären på lördag mot Spårvägen, på Jernvallen.

– Det känns verkligen som vi ligger i bra fas nu. Vi är där vi vara och nu är vår största utmaning att hålla den här nivån vi har haft på slutet, även i serien. Något vi hade bekymmer med under förra säsongen. Då var vi för mycket upp och ner. Känns som vi är mycket jämnare i år.

Det enda orosmolnet är målvakten Tim Markströms fot. Han vilade i den här matchen och frågan är om han kan spela i premiären.

– Vi får avvakta och se. Det var omöjligt för Tim att spela den här matchen i alla fall. Men Rickard Andersson gör en stabil match i dag, så jag är inte orolig, avslutar Tony.

AKROPOLIS–SIF 2–0 (0–0)

Bäst i SIF: David Svanberg och Jimmy Hansson.

Så spelade SIF: Rickard Andersson – Jack Sharples, David Svanberg, Rickard Wiklöf, Jimmy Hansson – Sereya Mobaraki, Tobias Wanke, Jesper Karlsson, Henrik Juhlin – Emil Wigren, Filip Johannesson.

Mer läsning

Annons